В Україні дорожчатиме не лише електроенергія, а й інші комунальні тарифи. Протягом кількох років тарифи поетапно підводитимуть до економічно обґрунтованого рівня.

Відповідний прогноз оприлюднив Національний банк України у новому інфляційному звіті. Прийдешнє подорожчання прокоментував засновник Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Найбільш стрімко для населення дорожчатиме саме електроенергія через складну ситуацію в енергосистемі. Також у наступні роки очікується поетапне зростання тарифів на інші комунальні послуги.

"Очікується поетапне приведення тарифів на послуги ЖКГ до економічно обґрунтованих рівнів протягом кількох років. Водночас з огляду на складну ситуацію в енергетиці дотаційні тарифи на електроенергію для побутових споживачів можуть зростати швидше", - йдеться в інфляційному звіті НБУ.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Експерт зазначив, що нові тарифи на світло чинитимуть додатковий тиск на ціни та призведуть до потреби збільшити субсидії для малозабезпечених громадян.

Раніше Олег Попенко прогнозував, що ймовірне підвищення цін на електроенергію може статися з 1 червня. Для населення вартість може збільшитись з 2,64 до 3,5 гривні за кожний кВт/год.

Тарифи на комунальні послуги. Фото: скрін telegram/Олег Попенко
Тарифи на комунальні послуги. Фото: скрін telegram/Олег Попенко

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, проігноруєте – заплатіть утричі більше: на кого можуть очікувати неприємності через лічильники води.

Також наш портал інформував, комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати.

Крім того, ми писали, комуналка розорить не одну сім'ю: українцям анонсували одразу потрійний удар по гаманцях.