За спиною Зеленського та України Глава КНР, Сі Цзіньпін вирішив домовлятися про мир, території і припинення вогню. Він висловив бажання співпраці з Францією та міжнародним співтовариством для завершення конфлікту в Україні, називаючи російську війну проти України «врегулюванням кризи».

Про це він написав у статті для видання Le Figaro.

Ключовим меседжем став пошук шляхів розв’язання конфлікту в Україні.

Лідер Китаю заявив, що розуміє, що стоїть на кону для європейців в «українській кризі», і прихильний до низки норм, що регулюють міжнародні відносини. Серед них — «взаємна повага суверенітету і територіальної цілісності, взаємний ненапад, взаємне невтручання у внутрішні справи, рівність і взаємна вигода, мирне співіснування».

Сі Цзіньпін стверджує, що Китай «вірно застосовує ці принципи».

«З моменту заснування нового Китаю понад 70 років тому він ніколи не розпочинав війни і не окупував жодного сантиметра чужої землі», — написав глава КНР.

Лідер Китаю також висловив намір взяти на себе «конструктивну роль» у конфлікті між Росією та Україною.

«Китай не спричинив цю кризу, він не є її стороною або учасником», — написав він.

Сі Цзіньпін також висловив сподівання на швидке повернення миру і стабільності в Європі. Він заявив про бажання Китаю працювати з Францією та всією міжнародною спільнотою для вирішення кризи в Україні.

То що, Сі таки наважиться поставити на місце Путіна і економічними та дипломатичними важелями натиснути на нього, аби таки кремлівський лідер підписав капітуляцію? Це покаже час, але такі заяви очільника Кремля явно поганий дзвінок для Росії