Новий тариф на світло: коли запрацює та скільки платитимемо за кіловат 

Чинний тариф уряд продовжив тільки до кінця травня 

Влітку можуть зрости тарифи на світло. Якщо нові ціни на електроенергію запровадять з 1 червня, то нові суми у квитанціях українці побачать вже у липні. Попередньо, чинний тариф в уряді продовжили тільки до кінця травня 2024 року.

Нова ціна за кіловат-годину за прогнозами може становити 3 - 3,5 грн за кіловат. Це на гривню більше від вартості електроенергії у травні 2024 року, та вдвічі більше, ніж було до початку повномасштабного вторгнення. 

В уряді вартість світла для населення у 3 гривні і 50 копійок за кіловат обґрунтовують, що це фактично рівень собівартості виробництва електроенергії і її транспортування.

Щоправда, таку ціну на рівні обговорення пропонують впровадити для «великих споживачів». Таки вважають багатоповерхові будинки де працює багато електроприладів. Але водночас невеликі будинки, де немає газу, там більше електроенергії витрачають взимку на опалення.  

За іншим сценарієм тарифи буде однаковий для всіх, і великих і не великих споживачів, йдеться про 3 грн за кіловат. Якщо цей варіант підтримають, то проти чинного тарифу електроенергія подорожчає не так суттєво. 

Джерело: OBOZ.ua

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень