Російські війська продовжують користуватися відсутністю американської допомоги, яка ще не надійшла, та активізують свої зусилля на фронті.

Окупанти прорвались і закріпились в Очеретиному Покровського району. Водночас частина, у якій перебуває ворог, – під вогневим контролем ЗСУ. У ворога відкрився прямий шлях на нашу головну трасу Костянтинівка-Покровськ. Військовий експерт Андрій Крамаров пояснив, що ворог не піде далі Очеретиного, адже тоді наші можуть їх підрізати і взяти в котел багато військ. А через кілька днів прийде багато зброї від США і тоді очеретинському клину кінець.

За словами військового експерта з нашого боку також вживаються заходи, щоб стабілізувати обстановку на цьому напрямку і, зокрема, повернення контролю над Очеретиним та над іншими населеними пунктами. За його словами, з цією метою туди введені додаткові сили і засоби з резерву.

Зазначимо, також просування росіян на інших ділянках авдіївського напрямку – південніше Первомайського та північніше Нетайлового – зафіксував і український інформаційний ресурс DeepState, котрий сьогодні близько першої години ночі оновив свої інтерактивні карти.

Тим часом в районі Часового Яру ситуація теж складається не найкращим чином.

Згідно з висловлювань різних військових експертів, окупанти продовжують знищувати Часів Яр та навколишні населені пункти авіацією та артилерією. Загалом, окупанти всіляко намагаються роздобути ті панівні висоти, на яких стоїть місто, щоб вести подальшу боротьбу з цієї території та обстрілювати Костянтинівку, Дружківку, Слов’янськ та Краматорськ, але ЗСУ дають гідну відсіч та відбивають штурми окупантів.

Іван Тимочко, військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ, зазначив, що противник зараз намагається не тільки в лоб атакувати Часів Яр, а й наступати по флангах. Про це він розповів сьогодні в ефірі українського каналу.

«Сам по собі канал Сіверський Донець-Донбас є серйозною перешкодою для його штурму, переміщення ворожих сил. З іншого боку знищення мосту через канал означає, що на другій стороні, на жаль, наших військ немає. Лінія оборони будується у сторону прикриття Часового Яру. Звичайно, що мости знищуються для того, щоб не дати пересуватися військам противника, обмежити їхню логістику. Все, що руйнується, з часом буде відбудовано. Важливо, аби максимально завдавати ворогу збитків та стримувати його», — зауважив військовослужбовець ЗСУ Іван Тимочко.

За його словами, загарбники зараз намагаються не тільки в лоб атакувати Часів Яр, а й наступати по флангах. У напрямках Іванівського та Андріївки їм не вдається відкинути наші війська.

«Вимоги боїв, на жаль, призводять до таких ситуацій, коли доводиться лінію фронту укріплювати та перешкоджати просуванню ворога. Є велике сподівання, що нарешті до Часового Яру підійде у необхідних об’ємах зброя від наших союзників. Розуміємо, що в умовах активних бойових дій потрібен час, аби поставити, підвезти, зберегти зброю. Оборона Часового Яру є принциповою, оскільки це плацдарм для розгортання наступу на Краматорськ, Слов’янськ. Звичайно, неприємно бачити, що є руйнування, але ми маємо розуміти, що наші війська реагують на ті виклики, які виникають на полі бою», — резюмував Іван Тимочко, військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ.