Повномасштабна війна залишила багатьох українців без роботи та регулярного доходу. На яку допомогу можуть претендувати безробітні особи, розповіли у Державній службі зайнятості та на порталі "Дія".

Безробітні громадяни можуть упродовж 90 календарних днів отримувати матеріальну допомогу від держави. Для осіб передпенсійного віку термін виплат у рази більший – 360 календарних днів.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Мінімальний розмір допомоги з безробіття 1500 гривень, а максимальний – 7100 гривень.

Щоб отримувати виплати, людина має офіційно оформити статус безробітного. Зробити це можна у найближчому центрі зайнятості або скористатися порталом "Дія".

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

В онлайн-режимі буде запропоновано дві форми подання заяви – стандартну та спрощену. Стандартною формою можуть скористатися усі громадяни України. Для цього знадобляться електронні копії документів та електронний підпис.

Безробіття. Фото: скрін youtube
Безробіття. Фото: скрін youtube

За спрощеною формою набути статусу безробітної виплати можуть внутрішньо переміщені громадяни, а також особи, які проживають на тимчасово окупованих територіях або населених пунктах, де ведуться бойові дії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку".

Також наш портал інформував, малозабезпеченим та пенсіонерам покриють частину витрат на комуналку: умови отримання допомоги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, нові документи, довідки нотаріуса та гроші на проїзд: як в Україні отримати компенсацію.