Органи місцевого самоврядування – міські та селищні ради, тепер будуть зобов'язані брати участь у мобілізаційних заходах. Все через новий закон про мобілізацію, який набуває чинності з 18 травня.

Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ, військовий ЗСУ Іван Тимочко.

мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми // кадр з відео
мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми // кадр з відео

"Якщо раніше питання до органів місцевого самоврядування було прописано в законі приблизно так: "мають право", "можуть", то зараз зобов'язані", - пояснює він.

За його словами, органи місцевого самоврядування мають готувати списки резервістів та навіть допомагати проводити підготовку військовозобов'язаних.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Візит до ТЦК, фото: Facebook
Візит до ТЦК, фото: Facebook

"Органи місцевого самоврядування, згідно з цим законом, будуть зобов'язані інформувати місцеве населення про мобілізацію, зобов'язані надавати допомогу посильну, підготовку та складання списків резервістів. Або чоловіків віком від 18 до 24 років для того, щоб проходили базову військову підготовку", - розповів Тимочко.

Начальник Служби зв'язків із громадськістю Полтавського обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Істомін пояснив, кому та в які терміни потрібно уточнювати свої облікові дані.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання, чи потрібно зараз уточнювати свої облікові дані, якщо після набрання чинності законом про мобілізацію це все одно потрібно буде зробити протягом 60 днів.

"Якщо громадянин хоче уточнити свої військово-облікові дані саме, скажімо так, згідно із законом, він може це зробити після набрання чинності законом. Але. Ніхто не забороняє звернутися зараз", - зазначив Істомін.

Нагадаємо, як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було.

Раніше повідомлялося, посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів.

Також, кинув бізнес в Італії та пішов на фронт: український військовий розповів, чи шкодує він про це.