Лідер Китаю Сі Цзіньпін на сторінках французької газети Le Figaro заявив, що Китай хоче «працювати з Францією та всім міжнародним співтовариством» для завершення війни в Україні, яке він назвав «врегулюванням кризи».

Хитрий лис. А що не влаштовує Китай у нинішній ситуації? Ізольована Росія цілком залежить від прихильності Піднебесної. І віддає з великим дисконтом Пекіну своїх вуглеводнів, інших корисних копалин, лісу.

Китай без жодного пострілу і писку з боку Москви впевнено віджимає в Росії території Далекого Сходу, які вважає споконвічно своїми. І ніхто не завадить. Кремль не в тому положенні, щоб чинити опір, його китайські товариші ставлять у будь-яку позу на власний розсуд. Захід за Москву не заступатиметься – вони зараз знедолені.

То що ж не влаштовує в цій війні, Китай хоче миру? Та все влаштовує. Світ Пекіну зараз точно не потрібний. Війна послаблює всіх, окрім Китаю, який чудово заробляє.

Насправді, рано чи пізно багатомільйонна армія Китаю може прийти на території рф, щоб захистити китайське населення.

Путін може догратися у своєму маніакальному бажанні захопити Україну до того, що Україну він ніколи не захопить, а Сибір і Далекий Схід може втратити.

Що цікаво, Китай вважає озеро Байкал фактично таким, яке має приналежність до Китаю, адже згадується в древніх китайських манускриптах, тому Путіну варто вже прощатись з озером.

Не виключення, що Китай для своїх цілей може навіть допомогти перемогти україні, щоб послабити країну-агресора.