Рішення буде вже за два місяці: в Україні візьмуться за перебудову хрущовок

Щоб збільшити житлову площу в містах 

В Україні знову заговорили про проблему застарілого житлового фонду. Йдеться передусім про хрущовки. Це квартири з невеликою площею, п'ятиповерхівки без ліфта та технічного поверху. Хрущовки хочуть перебудувати за європейським прикладом, аби збільшити житлову площу.

Над цим законопроєктом активно працюють народні депутати, і свої напрацювання мають представити вже за два місяці. 

Згаданий європейський досвіт перебудови такого житла передбачає: 

  • надбудову додаткових поверхів
  • перебудова квартир аби збільшити їхню площу
  • забудова земельних ділянок між будинками
  • найбільш радикальний - знесення цілих районів задля зведення на їхньому місці нового житла. 


Не всі з цих методів можна адаптувати під українські реалії, адже після масштабної приватизації у 90-х роках практично уже житло знаходить у приватній власності, і змусити людей погодитися на такі зміни - буде завданням з великою зірочкою. 

Тож серед найбільш реальних сценаріїв - добудова нових поверхів і мансард.

Реконструкцію в такому випадку можна проводити без відселення людей до іншого житла (маневрового житлового фонду у містах теж уже не лишилося). Під час такої реконструкції можна провадити енергоощадні заходи та провести модернізацію інженерних комунікацій в будинку. 

Також може йтися про зміну архітектурно-планувальної та об'ємно-просторової організації квартир у будівлі. І заповнення розривів між будинками новим будинком, – кажуть у Верховній Раді.

Зауважимо, що у ЄС будинків, умови проживання у яких визнають незадовільними - ліквідовують. При цьому власники такого житла отримують компенсації та субсидії га знесення і відбудову житла. Роботи проводять переважно без відселення мешканців з забезпеченням належних санітарно-побутових умов. 

Джерело: OBOZ.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень