В Україні тарифи на доставку газу залежать від багатьох факторів, включно з регіоном проживання споживача. Ці тарифи можуть коливатися від 0,38 до 2,39 гривні за кубічний метр.

Ці тарифи встановлюються на основі обсягу споживання газу, враховуючи період з 1 жовтня по 30 вересня 2023 року, а потім ця сума ділиться на 12 місяців. Це дозволяє споживачам знати, скільки вони платитимуть щомісячно за доставку газу.

Тарифи на газ Фото: скрін youtube
Тарифи на газ Фото: скрін youtube

Однак є винятки для тих, хто мінімально використовує газ або взагалі не користується ним, наприклад, через відключення протягом року. Такі споживачі мають можливість не платити за доставку газу.

Це може істотно знижувати їх витрати, іноді на сотні гривень щорічно. В майбутньому, оплата за доставку газу буде нараховуватися тільки за фактично спожиті обсяги газу і тільки в тому випадку, якщо газове обладнання не має пломб.

Популярні новини зараз
Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Стосовно цін на сам газ, вони залишатимуться незмінними до кінця квітня 2025 року. Ціни на кубометр газу коливаються від 7,70 до 9,99 гривні, в залежності від постачальника. Наприклад:

  • ТОВ "Еру Людям" пропонує найнижчу ціну - 7,70 гривні за кубометр, що буде діяти до кінця серпня 2024 року;
  • ТОВ "Енерджі Трейд Груп" продає газ по 7,799 гривні;
  • ТОВ ГК "Нафтогаз України" і ТОВ "Тернопільоблгаз Збут" пропонують ціну 7,96 гривні;
  • Інші постачальники, такі як ТОВ "Асканія Енерджі" та ТОВ "Ритейл Сервіс" ТМ "СвітлоГаз", продають газ за 9,95 і 9,99 гривні відповідно.

Споживачі мають широкий вибір і можуть вибрати тарифи в залежності від своїх потреб і фінансових можливостей, а також мають можливість заощаджувати на доставці газу у певних ситуаціях.

Нагадаємо, нові ціни на автогаз: українські АЗС несподівано здивували водіїв

Вам буде цікаво дізнатися "Нафтогаз" розповів про найбільших боржників за газ: українці ще добре тримаються