Деякі продукти, які здавалося б, повинні бути нашими союзниками у боротьбі за довголіття, можуть вкоротити тривалість нашого життя, стверджують медики.

Часник

Часник – один з тих продуктів, які завжди легко знайти у кожного вдома. Відомо, що його вживають як засіб проти застуди, а також залюбки додають до різних страв. Крім того, дачники використовують часникову настоянку для обприскування городів. Однак варто знати, що навіть такий корисний продукт несе шкоду нашому здоров'ю.

По-перше, часник містить сірководень. Високий вміст цієї сполуки може негативно впливати на клітини мозку, що призводить до їх загибелі. Деякі дослідження навіть показали, що часник може уповільнювати швидкість реакцій у мозку у 2-3 рази.

По-друге, часник може містити підвищений рівень міді, яка в надлишку є шкідливою для організму, скорочуючи тривалість життя.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

часник, фото Pxhere
часник, фото Pxhere

Зелений чай

Навіть у звичайних мережевих магазинах зелений чай займає більше місця, ніж його чорний аналог. Це свідчить про популярність цього напою серед споживачів. Проте, у деяких культурах, наприклад, в Індії, де п'ють виключно чорний чай, зелений вважають небезпечним. Це пов'язано з високим вмістом кофеїну у зеленому чаї, який може підвищувати артеріальний тиск і навіть призводити до інфаркту.

Однак не все так однозначно. Зелений чай містить теїн, який, як і кофеїн, може мати певний вплив на серцево-судинну систему та нервові клітини. Незважаючи на це, він є важливим джерелом антиоксидантів, які сприяють зміцненню імунітету, бадьорості та молодості організму.

Червоне м’ясо

Дослідження американських вчених підтверджують, що вживання червоного м'яса може негативно впливати на тривалість життя. Зокрема, одне з досліджень Гарвардської медичної школи показало, що споживання додаткової порції непереробленого червоного м'яса щодня може збільшувати загальний ризик смерті на 13%. Причиною цього можуть бути насичені жири та велика кількість натрію, які містяться в червоному м'ясі.

Чорнослив

Щодо чорносливу, він дійсно вважається корисним продуктом, але лише за умови, що не містить добавки Е220, тобто двоокису сірки. Важливо пам'ятати, що перед вживанням сухофруктів їх необхідно мити, так само, як і звичайні фрукти. Однак чернослив через високу калорійність і велику кількість фруктового цукру може бути не рекомендованим для деяких категорій осіб, зокрема для діабетиків і тих, хто стежить за фігурою. Молодим мамам також варто бути обережними з вживанням чорносливу, оскільки він може викликати розлади шлунка та коліки у немовлят через його проносну дію.

Чорнослив, фото з вільних джерел
Чорнослив, фото з вільних джерел

Морозиво

Морозиво, яке ми влітку споживаємо частіше, ніж зазвичай, також приносить шкоду. Останнім часом фахівці виявили у магазинному пломбірі рослинні жири, яких там бути не повинно. Пальмова олія, яка часто використовується в процесі виготовлення морозива, стає канцерогенною, якщо піддається тепловій обробці. Оскільки морозиво спочатку нагрівають (варять), а потім раптово охолоджують, вииходить подвійний удар для організму.

Як розпізнати рослинний жир, якщо у вас не надто чутливі смакові рецептори? Слід звернути увагу на калорійність: у пломбірі масова частка жиру повинна бути не менше 13%. Оптимальний склад морозива містить натуральне коров'яче молоко, пастеризоване, ціле згущене з цукром; згущені та сухі вершки; коров'яче масло; курячі яйця та різні смакові добавки.

Морозиво з пальмовою олією, яке вважається небезпечним, повинно мати відповідну назву - вершково-рослинне або рослинно-вершкове морозиво, а не пломбір.

Фруктовий сік

Його часто розглядають як заряд вітамінів на весь день. Але важливо пам'ятати, що вживання фрешу без обмежень може призвести до передозування вітамінами. Крім того, сік містить фруктозу у чистому вигляді, без клітковини. При деяких захворюваннях свіжі соки можуть бути небезпечні. Наприклад, при виразці шлунка, загостреному гастриті або панкреатиті не рекомендується пити соки з кислим смаком, такі як лимонний, апельсиновий, яблучний, смородиновий чи журавлинний, оскільки вони підвищують кислотність шлункового соку і можуть спричинити печію та біль.

Раніше ми повідомляли, що Замість води краще пиво: як приготувати найсмачніші хмільні млинці, рецепт

Вас також може зацікавити: Не тільки смачно поїсте, а ще й схуднете: рецепт ідеальної вечері