Президента-самозванця Володимира Путіна не покидав страх за власне життя навіть на інавгурації. На відео, яке опублікував Кремль видно, що він приймав парад президентського полку на величезній відстані від військовослужбовців. Путін боїться замаху і всіма силами старається огородити себе навіть від потенційної небезпеки, адже розуміє — серед армії поширюються бунтівні настрої.

Про небезпеку замаху саме на інавгурації та під час святкувань 9 травня говорили багато експертів, адже це рідкісні випадки, коли Путін буває на публіці. Сам володар Кремля значно нервував на своїй інавгурації — навіть така зрежисована клоунада змушувала його коліна тремтіти від страху та бажання якнайшвидше заховатись знову в бункер.

Окрім цього, на Путіна чекають інші непрості виклики. Цей тиждень буде, мабуть, найскладнішим для нинішньої влади в Росії останнім часом. Так зване «політбюро 2.0» має бути, якщо не повністю сформувати фасад влади, то принаймні вийти на фінішну пряму у вирішенні цієї проблеми.

Поки що немає навіть приблизних контурів загального розуміння людей, які приймають рішення про склад нового Уряду. Є спроба пустити «пил в очі», насамперед елітам другого та третього кола.

Для цього влаштовують зустрічі людини призначеної президентом Росії і схожої на Володимира Путіна з губернатором Тульської області Олексієм Дюміним, спільне проведення «Путіна» з мером Москви Сергієм Собяніним (коли вони напоказ підлизуються заглядаючи один одному в очі, при цьому демонстративно нікого іншого не помічають).

Показовою є і зустріч Сергія Чемезова з поки що главою Уряду Михайлом Мішустіним. А про нібито гнівну критику, яку піддав міністр оборони РФ Сергій Шойгу колишнього президента Росії Дмитра Медведєва і самого Сергія Чемезова, проговорили всі кому не ліньки.

Все це цікаво і захоплююче для масового споживання, але це блеф, який приховує відсутність єдності та розбіжності, що загострилися в першому колі російських еліт. Інавгурація псевдо «Путіна» — це відправна точка фіналу кризи в російській владі, коли включається режим «цейтнот» і будуть ухвалені необдумані та неузгоджені рішення, що тільки посилить кризу.