• Головна
  • Синоптики шокували прогнозом: на Україну знову суне негода
15:27, 7 травня

Синоптики шокували прогнозом: на Україну знову суне негода

Синоптики шокували прогнозом: на Україну знову суне негода

Синоптики оголосили перший рівень небезпечності (жовтий). Це означає, що погодні умови можуть бути потенційно небезпечними для людей, інфраструктури та довкілля.

Зміст Попередження про небезпечну погоду Детально про прогноз погоди на найближчі дні Коли потеплішає і припиняться дощі

Весна цього року регулярно готує нам сюрпризи. Від шортів до курток – що кілька днів українцям доводиться змінювати гардероб. Хоча Великдень здебільшого був теплим, тепер синоптики знову прогнозують холоди і попереджають про небезпеку.

Що потрібно знати про погоду на наступні кілька днів – дивіться в ексклюзиві Вікторії Гнатюк для TSN.ua.

Ще 5 травня були легкі сукні, а вже 7 довелося діставати й куртки. Синоптики прогнозують на 7 травня грози та шквали по 15-20 метрів на секунду по всій Україні, крім південно-східної частини. Оголошують I рівень небезпечності, жовтий:

"Хмарно з проясненнями. Короткочасний дощ, гроза. Вітер південно-західний з переходом на північний, 7-12 м/с, подекуди шквали, 15-20 м/с. Температура 17-22°; у Києві 18-20°. У найближчі 2-3 години з утриманням до кінця доби 7 травня по м. Києву та Київській області очікується гроза, шквал, 15-20 м/с. І рівень небезпечності, жовтий".

Детально про прогноз погоди на найближчі дні

Також нагадаємо, що за прогнозом синоптиків, 7 травня в Україні буде хмарно з проясненнями. У західних, північних, вдень у центральних, Одеській, Миколаївській та Харківській областях очікуються короткочасні дощі, місцями грози. Вітер південно-західний з переходом на північний, сягатиме швидкості 7-12 м/с.

Вдень у Карпатах та на Лівобережжі місцями сильні пориви вітру до 15-20 м/с.

Температура повітря вночі коливатиметься від 9° до 14° тепла. Вдень переважно сягатиме 21-26° тепла. У західних, північних областях та на узбережжі морів очікується 17-22°, а в Карпатах 10-15°.

Негода омине Луганську, Донецьку, Запорізьку та Херсонську області.

Також метеорологи попереджають, що в ніч на 8 травня у північних, більшості західних та Вінницькій областях, а також вночі 9 та 10 травня в Україні, крім півдня, Закарпаття і Прикарпаття, на поверхні ґрунту заморозки 0-5°. Синоптики знову зазначають – це I рівень небезпечності.

Перший рівень небезпечності (жовтий) означає, що погодні умови можуть бути потенційно небезпечними для населення, інфраструктури та довкілля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#прогноз #погода #похолодання
ТОП новини
"Потужна гроза насувається на ці області, такого не чекали навіть синоптики": куди суне мороз у -10 градусів, снігопад і дощ?
"Могутня гроза суне прямо в ці області, ніхто в Україні не чекав такої негоди": де буде мороз у -9 градусів, снігопад та дощ?
"Цих 100 000 чоловіків чекають у ТЦК прямо з 18 травня, названо ознаки потенційних мобілізованих": повістки і відстрочки
"Ці чоловіки масово втратять відстрочки через кілька днів, мобілізація людей з інвалідністю": ТЦК, повістки і бронювання
Оголошення
live comments feed...