За несплату електроенергії запропонували запровадити драконівські штрафи у розмірі щонайменше 50 тисяч гривень. Про це свідчить інформація у коментарях на facebook-сторінці компанії YASNO.

У компанії YASNO заявили, що з початку року нарахували близько 203 тисячі споживачів, які ігнорують рахунки за електроенергію. Це в умовах, коли енергосистема сильно постраждала від атак ворога і потребує кожної гривні.

YASNO. Фото: скрін youtube
YASNO. Фото: скрін youtube

У коментарях під публікацією енергокомпанії один із споживачів запропонував запровадити радикальніші важелі впливу, які точно покращать платіжну дисципліну громадян.

"Вам треба не грати з попередженнями, а відключати одразу, не чекати поки накопичаться борги. А за підключення штраф має ще бути тисяч 50 і не менше. Тоді з оплатою одразу стане краще", - порадив українець.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Штрафи для споживачів Фото: скрін facebook.com/yasno.com.ua
Штрафи для споживачів Фото: скрін facebook.com/yasno.com.ua

Втім, навряд чи енергокомпанія вирішить піти на такі радикальні заходи, тим більше, що не вдасться встановити такого покарання без волі уряду.

Лічильник електроенергії. Фото: скрін youtube
Лічильник електроенергії. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що і так в Україні з початку 2024 року скасували мораторій, який забороняв не тільки відключення боржників, а й нарахування пені. Так, за кожен день прострочення з оплатою споживачеві можуть нараховувати пеню у розмірі 0,01% суми боргу. До того ж заборгованість можуть стягнути примусово через суд.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, завищені платіжки за світло: у YASNO пояснили, чому кіловати беруться "зі стелі".

Також наш портал інформував, світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили.

Крім того, ми писали, за магніти штрафують, а за це ще й похвалять: який прилад допоможе зменшити рахунки за світло.