StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Штраф до 30 тисяч євро та рік в'язниці: чому у Франції не можна спати в машині

7 травня 2024, 17:28оновлено 7 травня, 21:45
3518
У Франції існують обмеження на нічне перебування у машинах, які не обладнані умовами для сну. Главред з'ясував, чому у Франції не можна спати в авто.
Штраф до 30 тисяч євро та рік в'язниці: чому у Франції не можна спати в машині
Чому у Франції не можна спати в машині - штраф 30 тисяч євро і в'язниця / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com, pexels

У Франції законодавство забороняє спати в автомобілі під час нічних годин. Ця заборона пов'язана з безпекою та громадським порядком. Спання в автомобілі може бути розцінено як порушення правил дорожнього руху або як порушення громадського порядку, зокрема у випадках, коли це перешкоджає руху або створює незручності для оточуючих. Такі обмеження спрямовані на забезпечення безпеки та комфорту громадян.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про цікаві звичаї та закони різних країн Європи та світу, рекомендуємо наш матеріал: Штраф 100 євро: чому в Бельгії не можна грати в сніжки.

Чому у Франції не можна спати в машині

Француз Крістоф Таеш відповідаючи на питання про заборону сну в автомобілі на території Франції у соціальному сервісі Quora зазначив, що ця заборона напряму залежить від того "де, коли, як".

відео дня

"Де: у більшості міст це буде незаконно, але в більшості випадків виписують попередження, а не штраф. Однак, якщо ваш автомобіль занадто схожий на будинок (будинок на колесах - ред.), то це може бути розцінено, як ночівля у кемпінгу та не підпадає під штрафні санкції", - пише автор.

Хто такий Крістоф Таеш

Крісто Таеш - народився і виріс у Франції, деякий час жив у США. Автоп та активний коментатор у соціальному сервісі Quora.

Крім того, він зазначає, що подрімати вдень в автомобілі є цілком припустимо, однак не тоді коли справа стосується ночі.

"Як: як я вже казав вище, ночівля в машині є незаконною в будь-якому місті. Якщо ви п'яні, незаконно перебувати за кермом навіть на стоянці з вимкненим двигуном. Навіть дрімання на задньому сидінні може бути правопорушенням. Рівень злочинності не дуже високий, але поліція може попросити вас піти з метою вашої ж безпеки, адже уві сні ви стаєте легкою здобиччю для мародерів і грабіжників", - вказує він.

Що таке Quora

Quora - це соціальний веб-сайт запитань і відповідей та онлайн-ринок знань зі штаб-квартирою в Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія. Він був заснований 25 червня 2009 р. і став загальнодоступним 21 червня 2010 р. Користувачі можуть співпрацювати, редагуючи запитання та коментуючи відповіді, надані іншими користувачами. Станом на 2020 р. веб-сайт відвідували 300 мільйонів користувачів щомісяця, повідомляє Вікіпедія.

Що робити, якщо поліція виявила людину, що спить в автомобілі

Француз Крістоф Таеш продовжує, що в такому випадку потрібно залишатись вдягненими і бути готовими піти за правоохоронцями за будь-якою вимогою.

"Вибачтеся, скажіть їм, що заснули за кермом і їхати далі було занадто небезпечно, вони зрозуміють і скажуть вам переїхати в інше місце, навіть скажуть куди, або попросять вас виїхати в розумні терміни", - додає він.

Де можна переночувати в машині у Франції

Крім того, Крістоф Таеш не радить у будь-якому випадку залишатись на нічліг в машині в межах французьких міст.

"У Франції багато місць для відпочинку на головних дорогах, багато стежок, що ведуть до полів і лісів. Я б тримався подалі від міст вночі, рівень злочинності не такий високий, але ночі ніколи не бувають спокійними, бари зачиняються о 1 годині ночі, а дискотеки о 4 годині ранку, люди йдуть на роботу, і ви не зможете добре відпочити", - резюмує він.

Які штрафи за сон в машині у Франції

За даними порталу truckmobility-info кілька років тому французька влада прийняла нові правила відповідно до Декрету № 2019 -1428 від 24 грудня 2019 року, які зобов'язують водіїв легкових комерційних транспортних засобів (до 3,5 т) організовувати місця для щоденного та щотижневого відпочинку поза межами транспортного засобу, крім того працедавці мають водіїв забезпечити їх відповідними приміщеннями для відпочинку.

У цьому контексті вказується, що регулярний щотижневий або щоденний відпочинок повинен надаватися у відповідно пристосованому для жінок та чоловіків приміщенні з належними спальними та санітарними умовами, і, відповідно, не може надаватися в салоні транспортного засобу.

У разі порушень транспортний кодекс Франції передбачає наступні санкції:

  • штраф класу 5 у розмірі до 1 500 євро, який може бути збільшений до 3 000 євро у разі повторного порушення, згідно зі статтею R3315 - 11§4 Транспортного кодексу Франції;
  • згідно зі статтею L 3315-4-1 Транспортного кодексу - до 1 року ув'язнення і штраф 30 000 євро (юридична особа x5).

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти