В Україні штрафують водіїв за “неправильні” покажчики повороту: хто під загрозою



В останні кілька років в Україні стало шалено популярним купувати машини з-за кордону. Зокрема, одним із найзатребуваніших напрямків стали поставки вживаного транспорту зі США. Однак мало хто знає, які ризики з собою несе така покупка.

- джерело.

Зокрема, імпортовані зі Штатів автомобілі активно привертають увагу української поліції, яка одразу помічає на них “неправильні” покажчики поворотів. Річ у тім, що за океаном стандарти встановлюють використання “поворотників” червоного кольору, тоді як в Україні такі сигнальні вогні з 2017 року під забороною. Держстандарт встановлює, що на українських дорогах допускається використання тільки автотранспорту з жовтими покажчиками поворотів. У дорожньому потоці інші автомобілі легко помітні, а тому одразу ж зупиняються патрульними за порушення ПДР.

Поліція має право оштрафувати водія за ч.2 ст.122 КУпАП на 510 гривень. Причому, як правило, автомобілісти навіть не підозрюють, що з їхнім “американцем” щось не так. Зазвичай продавець повинен попереджати покупця в Україні про такі нюанси, але нерідко трапляється так, що їх навмисно приховують, щоб не відлякувати клієнтів і не давати привід для зниження цін.

Сообщение В Україні штрафують водіїв за “неправильні” покажчики повороту: хто під загрозою появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар: