Правильна експлуатація електроприладів може дуже позитивно позначитися на платіжках за світло. Фахівці "Львовобленерго" дали кілька порад, які вбережуть гаманець.

У кожного українцям вдома є як мінімум холодильник, електрочайник та пилосос. Енергетики розповіли, як користуватися цими електроприладами, щоб зменшити суми у рахунках за світло.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

Електрочайник

По-перше, слід кип'ятити рівно стільки води, скільки необхідно зараз. Також потрібно своєчасно видаляти накип, який погіршує провідність тепла в 30 разів і тим самим підвищує витрату електроенергії.

Електроприлади. Фото: скрін youtube
Електроприлади. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Пилосос

На третину заповнений мішок для збирання пилу збільшує на 40% витрату електроенергії. Енергетики радять зайвий раз не лінується та вчасно очищати пилосос.

Холодильник

Перше правило: чим тепліше у приміщенні, тим більше електроенергії споживає холодильник. Тому його не варто розміщувати в місці, де є пряме сонячне проміння або опалювальні прилади. Також витрати електроенергії збільшуються, якщо ставити в холодильник гарячі страви.

Холодильник, скріншот: YouTube
Холодильник, скріншот: YouTube

Також потрібно контролювати температурний режим у холодильній камері та морозилці. Енергетики радять встановлювати від +6 до +7 °C у холодильній камері, а в морозильній камері – -18 °C.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, електроенергія так чи інакше стане розкішшю: споживачів попередили про неминуче.

Також наш портал інформував, підвищення тарифів на світ може торкнутися не всіх українців: над ким зжаляться.

Крім того, ми писали, приготуйтеся до нових платіжок за світло: нардеп розповів, коли піднімуть тариф.