Щоб забезпечити собі більш менш ситу старість і отримувати пенсію, українцям доведеться довше працювати. Про непросту старість для нинішнього покоління, розповіла голова Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович.

Глава відомства заявила, що наразі для України головним завданням є збереження трудової активності громадян. Це необхідно, щоб мати можливість забезпечувати майбутніх пенсіонерів, а завдання це буде непросте.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

В Україні співвідношення працюючих громадян та пенсіонерів становить 1 до 1. Як результат, українцям доведеться довше працювати, щоб мати можливість забезпечити собі ситу старість.

"Ми розуміємо, що сьогоднішнє покоління має на старість довше працювати", - заявила Оксана Жолнович.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Більш тривалому працевлаштуванню сприятиме і подальше підвищення вимог до страхового стажу. Так, у 2025 році, щоб вийти на пенсію у 60 років потрібно мінімум 32 роки стажу.

Умови виходу на заслужений відпочинок будуть посилюватись і протягом наступних років:

  • у 2026 році – 33 роки страхового стажу;
  • у 2027 році – 34 роки страхового стажу;
  • у 2028 році – 35 років страхового стажу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії.

Також наш портал інформував, пенсіонери застрягнуть у злиднях: чому підвищення пенсій в Україні можуть "заморозити".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, важко, але цілком реально: як пенсіонеру збільшити свої виплати більш ніж на 50%.