• Головна
  • "Світ проспав відродження нацизму": президент Зеленський записав відео з нагоди 8 травня (ВІДЕО)
10:45, 8 травня

"Світ проспав відродження нацизму": президент Зеленський записав відео з нагоди 8 травня (ВІДЕО)

"Світ проспав відродження нацизму": президент Зеленський записав відео з нагоди 8 травня (ВІДЕО)

Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 8 травня. Глава держави зазначив, що "світ проспав відродження нацизму".

Про це Зеленський написав у Мережі.

"Світ проспав відродження нацизму – о 5-й ранку 24 лютого 2022 року. І сьогодні всі, хто пам’ятає Другу світову та дожив до наших днів, відчувають дежавю", – зазначив президент України.

Він нагадав про битва за Київ, бомбардування Харкова, Одеси, Дніпра, масові могили, депортацію дітей, фільтраційні табори, колонії для полонених.

Зеленський зазначив, що сторінки з підручників про Другу світову Росія повернула в заголовки світових ЗМІ, "доводячи з кожним новим злочином: нацизм відродився. Тільки з новим маркуванням: "Сделано в России".

Президент наголосив, що зупинити це, як і 1945 року, здатен тільки об’єднаний в антипутінську коаліцію вільний світ.

"Не словами, а діями здатний зупинити нацистів Москви, не дати новому злу поширитись на весь Європейський континент, а згодом і на весь світ. Довести відданість словам "Ніколи знову!", щоб "Ніколи знову!" знову було актуальним", – заявив український лідер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#росія #фашизм #пам'ять #нацизм #день пам'яті #злочини #відродження #звернення
ТОП новини
"Потужна гроза насувається на ці області, такого не чекали навіть синоптики": куди суне мороз у -10 градусів, снігопад і дощ?
"Могутня гроза суне прямо в ці області, ніхто в Україні не чекав такої негоди": де буде мороз у -9 градусів, снігопад та дощ?
"Цих 100 000 чоловіків чекають у ТЦК прямо з 18 травня, названо ознаки потенційних мобілізованих": повістки і відстрочки
"Ці чоловіки масово втратять відстрочки через кілька днів, мобілізація людей з інвалідністю": ТЦК, повістки і бронювання
Оголошення
live comments feed...