Володимир Жогло, відомий український комедійний актор та зірка шоу "Вар'яти", вперше відкрив подробиці діагноза свого чотирирічного сина Остапа. Інтерв'ю з актором опублікував ведучий Слава Дьомін.

Сам факт діагнозу став відомим публіці 3 квітня, коли дружина Володимира, Ірина, розмістила у своїх соцмережах фото із сином на честь Міжнародного дня поширення інформації про аутизм.

Син Володимира Жогло / фото: Instagram
Син Володимира Жогло / фото: Instagram

Жогло поділився своїми думками щодо мовчання сім'ї про діагноз:

"Я керувався банальною логікою. Лікар повинен визначити це і сказати про це. Він нам ще конкретно діагноз аутизм не поставив, але ми чекаємо формально чотири роки, тому що до чотирьох років можуть бути якісь зміни в психіці дитини, але вже чітко розуміємо"

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"
Показати ще

Актор також відзначив свої побоювання щодо критики з боку оточуючих:

"Я суворо не хочу, щоб нам ставили діагноз раніше, тому що потім ти знаєш, які є люди, дуже цинічні, і мені байдуже, а моїй дружині буде неприємно, якщо будуть говорити: "Ага, зробив дитині інвалідність, хіба можна."

Він зізнався, що почав помічати незвичайну поведінку сина після спостереження за своїм кумом, який також має дитину з аутизмом.

Відсутність вказівного жесту, ігнорування іграшок та механізмів – все це спричинило занепокоєння.

"Я до цього ставлюся нормально. Просто кількість таких дітей катастрофічно збільшується"

Ірина Жогло із сином Остапом / фото: Instagram
Ірина Жогло із сином Остапом / фото: Instagram

Проте Володимир висловив свою любов і гордість стосовно Остапа і поділився, що сім'я активно займається з ним у хорошому центрі розвитку.

Він відзначив позитивний та приємний розвиток сина, а фахівці, які працюють з дитиною, висловлюють лише позитивні відгуки про її прогрес.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що розум Притулки Володимир Жогло став Моржом, але ненадовго: перший подібний досвід