На Путіна чекає великий бунт військових. З усіх напрямків зливають сотні повідомлень про те, що солдати РФ тікають з поля бою, відмовляються йти на штурми та й взагалі влаштовують протести — кажуть, пора цю так звану «СВО» закінчувати.

Про це свідчать все більше відеозаписів, на яких російські солдати висловлюють своє відчайдушне незадоволення умовами своєї служби. У цих записах вони стогнуть, благають про допомогу та звертаються до різних інстанцій, включаючи Володимира Путіна, громадськість, прокуратуру та Міністерство оборони Росії. Про це розповів на своєму каналі журналіст Майкл Накі.

Солдати скаржаться на своїх командирів, звинувачуючи їх у тому, що ті женуть їх на самогубні завдання чи загрожують «обнулити» їхніх товаришів по службі.

«Військовослужбовці двадцять восьмого полку сімдесятої дивізії угруповання «Дніпро» загону «Шторм» заявили, що відмовилися виконувати наказ командування та не пішли вмирати. Відповідне колективне відеозвернення вони записали з окупованої частини Херсонської області України. На відео вони розповідають, що їх не відпускають у відпустку, нікуди, ні на ротації. 11 місяців вони пробули в лісі. Нічого нікому не заплатили, відпустки нікому не дали», — розповідає журналіст.

Що робить ці відеозаписи особливо вражаючими та тривожними, так це те, що на них солдати виступають не анонімно. Вони називають свої номери жетонів, свої імена, прізвища і навіть частину військової частини, де вони служать. Це свідчить про серйозність та розпач ситуації.