У тимчасово окупованому Луганську прогриміла серія вибухів.

Згодом в місцевих Telegram-каналах з’явились фото та відео з пожежею.

Як спочатку стверджували місцеві, пожежа відбулась на нафтобазі Луганську.

Згодом інформацію про пожежу на луганській нафтобазі підтвердив гауляйтер Леонід Пасічник. Він дрожить зі страху, адже розуміє, що наступною ціллю може бути він та його дружбанчик-зрадник Пушилін.

«Зараз основне завдання – загасити пожежу, щоб захистити мирних жителів та їхні будинки від вогню. Інформація про постраждалих уточнюється», – написав окупант, призначений Росією.

Російська сторона, що захопила місто, звинувачує в ударах Україну.

Пасічник написав, що удар «імовірно здійснено ракетами західного зразка ATACMS».

Мало того, він стверджує, що було знайдено розгінний блок ракети ATACMS після удару по нафтобазі.

За його попередніми даними, постраждали п’ять співробітників нафтобази, їх госпіталізовано. Водночас Пасічник пише, що «надання першої медичної допомоги постраждалим ускладнюється через сильну пожежу».

Внаслідок удару, за його даними, пошкоджено лінії електропередачі, будинки в районі нафтобази частково знеструмлені. Горить газопровід високого тиску.

Нагадаємо, раніше Повітряні сили ЗСУ вдарили по машинобудівному заводу у Луганську, де знаходився пункт управління окупантів, західними ракетами SCALP та Storm Shadow. Був ліквідований особовий склад та техніка противника.

«Ми знаємо, що наші Повітряні сили отримали від наших партнерів ракети SCALP та Storm Shadow, які зараз ефективно застосовуються. У тому числі вчора ви могли бачити одну із блискучих тонких операцій, коли наші пілоти вразили пункт управління в Луганській області, внаслідок чого був ліквідований особовий склад та техніка противника», — сказав речник.

Він додав, що Україні потрібно більше ракет західного зразка, які можуть вражати цілі ворога на більшій відстані. Йдеться про SCALP, Storm Shadow та Taurus.

«Ці ракети досить добре допомогли б нам виконувати завдання та мати довгу руку для вражання ворожих об’єктів на тимчасово окупованій території нашої країни», — наголосив Євлаш.