StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чим найкраще відмити унітаз: дуже простий, але ефективний спосіб

8 травня 2024, 13:49оновлено 9 травня, 12:31
42527
Якщо ви не знаєте, як видалити дуже товстий шар сечового каменю в унітазі, спробуйте зробити засіб для очищення з перекисом водню й аміаком.
Туалет
Як прибрати наліт каменю в унітазі та вивести вапняний наліт / Скріншот YouTube

Чищення унітазу для профілактики та гігієни є обов'язковою процедурою. Часом він дуже сильно забруднюється і виникає проблема, як прибрати камінь в унітазі в домашніх умовах. Ми розповімо про один зі способів, який допоможе розв'язати проблему лише за декілька годин.

Авторка YouTube-каналу Марина Жукова розповіла, як правильно очистити унітаз від сечового каменю і вапняного нальоту. Інструкція допоможе впоратися зі стійкими забрудненнями.

Сподобався матеріал? Можливо, вам буде цікавий і цей: чим відмити скотч від пластикових вікон: легкий спосіб, який швидко спрацює

Як швидко очистити сечовий камінь в унітазі

Вичерпуємо воду зі зливу унітазу

Для початку знадобиться прибрати всю воду зі зливу унітазу. Для цього потрібно взяти порожню півлітрову пляшку або ж зробити склянку з порожньої пляшки на півтора-два літри. Зайву воду зливаємо в тазик.

Робимо засіб проти сечового каменю в унітазі

Одягаємо рукавички, беремо відро і заливаємо в нього два літри води. Додаємо 100 мілілітрів перекису водню і 50 мл аміаку. З аміаком працюємо обережно - треба, щоб у цей момент удома не перебували діти та домашні тварини. Приміщення має бути добре провітрюваним.

Заливаємо засіб в унітаз і чекаємо декілька годин

Після цього заливаємо розчин в унітаз, йоржиком теремо щіткою наліт і поверхню унітазу, щоб засіб вступив у взаємодію з нальотом, закриваємо кришку й очікуємо декілька годин. Якщо забруднення дуже сильне, можна залишити розчин у коліні унітазу на ніч.

Змиваємо воду в унітазі і дивимося результат

За деякий час потрібно змити воду в унітазі і подивитися результат. Усе має добре відмитися. Засіб допомагає проти найсерйозніших забруднень і нальоту.

Як часто мити унітаз?

Гігієни ванної кімнати слід дотримуватися в обов'язковому порядку. Унітаз слід мити 1-2 рази на тиждень, щоб не з'являвся вапняний наліт і каміння.

Хто така Марина Жукова

Марина Жукова - блогерка, яка дає поради домогосподаркам і показує різні лайфхаки по господарству. Автор YouTube-каналу з 1,7 млн підписників.

Дивіться відео, як швидко очистити унітаз від сечового каменю:

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти