В Україні готуються до перегляду тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Проєкт рішення про запровадження нових цін вже розроблено, заявив засновник Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у коментарі "24 Каналу".

Експерт наголосив, що проєкт про зміну тарифів для населення вже готовий, проте не ухвалений. Це свідчить про те, що як мінімум у травні, українці можуть не чекати на подорожчання води та каналізації.

Тарифи на воду / фото: скріншот Youtube
Тарифи на воду / фото: скріншот Youtube

"На сьогодні заплановане підняття тарифів на воду, але поки рішення ще не прийняли. Чомусь держава вважає, що підіймати тарифи водоканалів не є нагальним", - зазначив Олег Попенко.

Незважаючи на те, що масштабний перерахунок тарифів поки що відкладається, ціни на воду вже зросли в деяких українських містах.

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Наприклад, "Львівводоканал" підняв абонплату за воду на 38% для споживачів без комерційних вузлів обліку та на 6% для домогосподарств із лічильниками. Також переглянути тарифи вирішила влада Нововолинська і про нові ціни оголошував "Бориспільводоканал".

Регулятор планував двоетапне підвищення тарифів для мешканців цілого ряду великих міст. Перше подорожчання мало відбутися з 1 квітня, а друге - з 1 липня.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, половину пенсії за платіжку: коли і як може змінитися тариф на електроенергію.

Також наш портал інформував, українцям почали масово "відрізати" воду у квартирах: перепідключити не так вже й просто.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися.