Багато українських чоловіків, які з тих чи інших причин все ще не перебувають у лавах ЗСУ, хочуть дізнатися, скільки ж насправді потрібно "свіжих сил" нашої армії. Є інформація, що в Україні можуть мобілізувати кожного десятого віку.

Таке припущення озвучив колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

"Є оціночні думки, що в Україні мобілізаційний ресурс близько 5 млн осіб", - каже Селезньов.

І продовжує: "Навіть якщо ми припустимо, згідно з заявою колишнього головнокомандувача ЗСУ Залужного, що потреба у призові до лав ЗСУ становить 500 тисяч, то виходить, що мобілізований може бути кожен 10-й для покращення ситуації на фронті. Враховуючи, що іншої цифри немає , то слід орієнтуватися такі".

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

За словами Селезньова, у більшості країн відомості про мобілізаційний процес приховані, тому і в Україні про справжні цифри говорити досить складно.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Водночас низка джерел днями заявила, що окупанти розпочали нову хвилю мобілізації на окупованій частині Запорізької області. Про це також висловився голова Запорізької ОВ Іван Федоров.

"Якщо брати те, що вони (росіяни) публікують офіційно, то їм необхідно призвати понад 150 тис. мешканців", – зазначив Федоров.

"Ми розуміємо, що на тимчасово окупованих територіях не так багато мобілізаційного ресурсу залишилося, тому що 50% нашого населення виїхали. Але також слід розуміти, що ворог завіз на територію Бердянська, Мелітополя, Енергодару величезну кількість людей, які також будуть черговим мобілізаційним ресурсом", - пояснив глава ОВА.

Нагадаємо, зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ.

Раніше повідомлялося, відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий.

Також, хвороба більше не аргумент: з якими вадами здоров'я заберуть служити.