Путін так і бачить в своїх мріях захоплений армією РФ Харків, однак в черговий раз він отримав хіба удар піддих. Вже відомо, що Силами оборони було не допущено проникнення ДРГ противника в районі населеного пункту Пильна Харківської області. Більше того, ворожа група добряче отримала на горіхи. Але і це ще не все.

Український військовий аналітик із групи «Інформаційний опір» Костянтин Машовець дав оцінку фронтовій ситуації в Харківській області на Куп’янському напрямку та висловив думку, чи можливе тут загострення найближчими днями. Він наголосив, що окупаційна російська армія продовжує атакувати під Куп’янськом і ставить завдання виходу в бар’єрний рубіж річкою Оскол на ділянці між Куп’янськом та Боровою.

На думку аналітика, Збройні Сили Російської Федерації, враховуючи все, захопили як Кислівку, так і Котлярівку. Проте, згідно зі зведенням Інституту вивчення війни на 7 травня, захоплення Кислівки противником не підтверджувалося. Крім того, ЗС РФ продовжують наступ на село Табаївка в Харківській області. Машовець вважає, що в найближчі дні ситуація на Куп’янському напрямку може різко загостритися.

«Ймовірно, найближчим часом на нас чекає «падіння» Синьківки, інтенсивні ар’єргардні бої ЗСУ на північ від східної частини Куп’янська, а також Степової Новоселівки, Піщаного та Берестового», — прогнозує він.

При цьому, рсійським загарбникам ніколи не вдасться захопити Харків. Про це в ефірі марафону сказав військовий на псевдо «Магніт», старший офіцер 2-го окремого загону спеціального призначення «ОМЕГА», який перебуває поблизу Вовчанська.

«На даний час противник, який знаходиться поблизу державного кордону з нашою областю, переважно — це жива сила, яка перебуває в обороні для стримання наших сил. Але не у такій кількості, скажімо, як на Запорізькому або Донецькому напрямку», — відзначив військовий.

Згідно з його висловлюваннями, особовий склад загарбників, який розташований біля державного кордону з Харківщиною, складається переважно з понівечених підрозділів, які окупанти вивели з Донецького і Запорізького напрямків. Також його запитали, чи збільшує Росія активність диверсійно-розвідувальних груп або роботу розвідувальних дронів, оскільки з’явилися звістки, що Харківський напрямок може стати об’єктом масштабного наступу з боку окупантів.

«На деяких прикордонних ділянках фронту, я можу сказати, що противник іноді застосовує свої ударні FPV-дрони. Також ми усі знаємо, що почастішали обстріли по всій території Харківської області і по самому місті Харків», — сказав військовий.

Він відзначив, що російські загарбники обстрілюють Харків з метою викликати паніку серед місцевого населення. Таким чином, ворог посилює тиск на жителів Харкова.

«Також присутня велика кількість дезінформації в інтернеті, зокрема, на інтернет-сторінках і на різних пропагандистських «Телеграм»-каналах. Це все для залякування мирного населення», — наголосив «Магніт».

Крім того, у нього запитали, чи спостерігається накопичення російських окупаційних сил у Брянській і Курській областях РФ.

«За допомогою наших сучасних засобів розвідки, у тому числі із застосуванням різних комплексів нашими підрозділами, моніторимо райони особливої уваги, імовірних шляхів заходу диверсійно-розвідувальних груп противника. При виявленні противника, наносяться вогневі ураження із мінометів, а також FPV», — наголосив «Магніт».

При цьому він прокоментував висловлення лідера Чечні Рамзана Кадирова щодо наміру окупантів у травні захопити Харків і Одесу. «Кадиров вже у перші дні війни висловив думку, що Харків, можливо, міг би приєднатися до Чечні, але я вважаю, що це ніколи не станеться», — підкреслив старший офіцер.