Понеділок, 20 Травня

На Львівщині за добу затримали сімох чоловіків у прикордонній зоні: в чому причина

Оперативні новини у нашому каналі в Telegram!

За добу, 7 травня, військовослужбовці Львівського прикордонного загону затримали сімох чоловіків. За даними ДПСУ, вони намагались незаконно перетнути кордон поза межами пунктів пропуску, пише Суспільне.

Як повідомили на Facebook-сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України, загалом вдалось запобігти чотирьом спробам незаконного перетину кордону.

Так у першому випадку системи моніторингу кордону, що встановлені на ділянках відділень “Грушів” та “Мшанець”, зафіксували рух двох груп в бік Польщі.

“За кілька хвилин прикордонники висунулися на перехоплення. Згодом, за кількасот метрів до держрубежу, військовослужбовці затримали чотирьох українців. Ними виявилися мешканці Львівської та Київської областей”, — йдеться у повідомленні.

Ще двох чоловіків затримали на ділянці відділу “Нісмичі”. Наряд помітив рух двох невідомих. Для перевірки туди виїхала група реагування, яка затримала поблизу кордону двох мешканців Волині.

Цього ж дня трапився ще один випадок. Інспектор відділу “Сянки” виявив на залізничній станції донеччанина. Чоловік не міг пояснити, що робить у прикордонні. За даними ДПСУ, під час бесіди від зізнався, що хотів незаконно перетнути кордон поза межами пунктів пропуску.

“Усіх затриманих доставлено до прикордонних підрозділів для перевірки та притягнення до відповідальності. Подальшу долю затриманих буде вирішувати суд”, — повідомляють у Держприкордонслужбі.