Українські пенсіонери, які вже вийшли на пенсію, мають право на різноманітні соціальні пільги. Вони допомагають людям похилого віку економити гроші і поліпшити своє життя, на скільки це можливо. Також це спосіб, яким держава дякує їм за довгі роки роботи.

Пенсіонери не платять податок на землю, якщо вона використовується для їхніх особистих потреб, щоб допомогти їм заощадити на витратах на житло. Це стосується земель для ведення ферми, будівництва житлових будинків і господарських споруд, дач, гаражів, а також для садівництва.

Пенсіонери, фото з вільних джерел
Пенсіонери, фото з вільних джерел

Розміри земельних ділянок визначені законом і залежать від того, де вони розташовані та для чого вони призначені. Українські пенсіонери можуть їздити безкоштовно у громадському транспорті, автобусах і тролейбусах, а також у приміських поїздах.

Це допомагає їм зменшити витрати на пересування по місту чи регіону і більше брати участь у житті суспільства, не переймаючись про вартість проїзду.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Деякі пенсіонери в Україні, які працювали в сільській місцевості, наприклад, учителі, медики чи працівники культури, мають право не платити за комунальні послуги, паливо та газ. Це знижує їх фінансовий тиск і дозволяє жити спокійніше, адже вони не мають хвилюватися про великі витрати на основні потреби.

Пенсіонери в Україні мають можливість отримувати субсидії на оплату комунальних послуг. Це допомагає їм легше "керувати" своїми грошима і зберігати їх, незважаючи на зростання цін на ці послуги. Пенсіонери в Україні можуть користуватися безкоштовною юридичною допомогою та отримувати знижки на інші послуги.

Нагадаємо, пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину

Вам буде цікаво дізнатися родич за кордоном: як це впливає на отримання субсидії в Україні