Величезні штрафи та позбавлення прав: водіям озвучили одразу 14 причин – пам’ятайте та остерігайтесь



Побережіть свої гроші

- джерело.

Згідно з чинним українським законодавством, водії можуть втратити права за скоєння 14 видів правопорушень. Ці порушення включають різні аспекти безпеки на дорозі, а також правила поведінки за кермом. Важливо відзначити, що позбавлення права керування автомобілем може бути тимчасовим або постійним і запроваджується як на термін до 10 років, так і на більш тривалий період, залежно від серйозності ситуації та історії порушень водія. Про це розповів юрист Клім Браткевич у коментарі для РБК-Україна.

За його словами, однією з найпоширеніших підстав для позбавлення права водіння є керування автомобілем у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння. Це не лише становить загрозу для безпеки дорожнього руху, а й є серйозним порушенням закону. Крім того, ухилення від зупинки транспортного засобу на вимогу поліції, залишення місця ДТП без оформлення необхідних документів та допомоги постраждалим також спричиняє серйозні наслідки, включаючи позбавлення права керування автомобілем.

При цьому юристи зазначають, що повторне вчинення одного і того ж правопорушення протягом короткого періоду часу або систематичне порушення правил дорожнього руху може призвести до суворіших заходів покарання, включаючи збільшення строку позбавлення права керування.

Щоб уникнути позбавлення прав, водіям слід дотримуватися всіх правил дорожнього руху, утримуватися від керування автомобілем у стані сп’яніння та дотримуватись вимог поліції. Також важливо пам’ятати, що позбавлення права водіння не поширюється на осіб з інвалідністю, які використовують транспортні засоби за необхідністю, за винятком певних випадків, наприклад, керування автомобілем у стані сп’яніння або під впливом наркотичних речовин.

Сообщение Величезні штрафи та позбавлення прав: водіям озвучили одразу 14 причин – пам’ятайте та остерігайтесь появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар: