Журналіст Андрій Стельмах розповів про те, що нашим воїнам вдалося відбити ворожий штурм і перейти в контратаку під Урожайним. Після цього вони змогли зачистити чималий шмат землі і взяти полонених.

«Наступає російська броня. Спочатку пішли танки, вони попідривались на мінах. Потім поїхали і бойові машини піхоти з навареними мангалами. Проте мангали їм не допомогли. Частина окупантів, які встигли спішитись та відійшли трохи в посадку, та наш касетний боєприпас їх накрив і далі вже під’їхала наша штурмова група і почали вибивати ворога», — розповів Стельмах.

За його словами, з усієї групи ворога, залишилось лише 5 росіян. І вкінці битки окупанти почали виходити з піднятими руками до українських бійців і їх всіх взяли в полон.

Ставте лайк, пишіть коментарі та підтримайте нас на платформі Моно — посилання в описі та в шапці профілю

Водночас, Якщо говорити про ситуацію поблизу, то за останніми оновленнями DeepState, ворог просунувся в Старомайорському й Красногорівці. В цілому зараз дуже динамічна ситуація в багатьох районах — це район Мар’їнки, та сама Красногорівка. Авдіївка, де дуже часто відбуваються зміни. Архангельське, вже за Очеретиним росіяни підбираються до Новоолександрівки. Соловйове, з якого вони пруть як таргани. Там дуже багато ударів від наших Сил оборони по техніці й піхоті. Росіяни намагаються просунутися в сторону Соколу, використовуючи будь-яку можливість для просування, вишукуючи місця для прориву», — зауважив співзасновник DeepState Погорілий.

Крім цього, за його словами, район Часового Яру теж перебуває під постійним напруженням, тому що ворог шукає слабкі місця в обороні ЗСУ.

«Район Часового Яру насичений ворожою піхотою, яка підбирається до каналу. Є напруження в районі Куп’янська — це Кислівка, Котлярівка, де ворог теж мав просування. Зараз вони продовжують свої атаки», — додав Погорілий.