Українці, які не мають роботи, можуть розраховувати на матеріальну компенсацію від держави. Стало відомо, як безробітним можна отримати грошову допомогу, куди звернутися і на який розмір виплат вони можуть розраховувати.

Оформити заявку можна на сайті Державної служби зайнятості або сервісу "Дія".

Матеріальну компенсацію можуть платити протягом 90 календарних днів, а для людей передпенсійних років термін збільшується до 360 днів. Щоб оформити виплату, необхідно отримати статус безробітного, звернувшись до служби зайнятості або подати онлайн-заявку у застосунку "Дія".

Безробіття, кадр з відео
Безробіття, кадр з відео

Як подати заявку на отримання грошей

Щоб подати заявку на оформлення допомоги, потрібно зареєструватися в особистому кабінеті на порталі "Дія", поставивши там електронний підпис або BankID. Після цього потрібно вказати, що ви є безробітним громадянином, і обрати тип подачі заяви – стандартну чи спрощену.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Спрощену форму можуть використати люди на тимчасово окупованих територіях або там, де є активні бойові дії. До того ж, цим можуть скористатися люди з цієї категорії, в яких немає необхідних документів для отримання такого статусу. А ось стандартна форма – для всіх громадян.

Допомога по безробіттю, скріншот: YouTube
Допомога по безробіттю, скріншот: YouTube

Який розмір матеріальної допомоги безробітним

Відомо, що мінімальний розмір грошової компенсації для українців, які не працюють, становить 1500 гривень. Водночас, максимальний розмір досягає 7 100 гривень.

Нагадаємо, як у червні отримати перераховану пенсійну виплату українцям.

Як повідомляли раніше, як правильно порахувати лікарняні в залежності від стажу.

Як писав "Знай" раніше, кому з українців держава компенсує гроші.