• Головна
  • По сусідству з Тернопільщиною нейрохірурги видалили уламок міни з головного мозку 9-річного хлопчика
13:07, 9 травня

По сусідству з Тернопільщиною нейрохірурги видалили уламок міни з головного мозку 9-річного хлопчика

По сусідству з Тернопільщиною нейрохірурги видалили уламок міни з головного мозку 9-річного хлопчика

Львівські лікарі видалили уламок міни завдовжки 8 мм з головного мозку 9-річного Михайлика. Хлопчик отримав поранення під час мінометного обстрілу Херсона.

Про це повідомили у дитячій лікарні святого Миколая.

Осколки потрапили дитині в голову

Михайлик Воловиков отримав надважке поранення голови напередодні Нового року, 31 грудня, під час чергового мінометного обстрілу Херсона. Перед атакою хлопчик був у кафе разом з другом. Після початку обстрілу діти забігли до службового приміщення, проте уламки мін прошили стіни. 11-річний друг Михайлика загинув на місці, а самому хлопчику осколки потрапили прямо в голову.

"Першу хірургічну допомогу Михайликові надавали херсонські лікарі, а вже миколаївські виконали операцію з видалення уламків роздробленого черепа. Однак осколок міни в головному мозку дитини лікарі залишили на місці - надто глибоко він заліг. Коли Михайлик опритомнів, виявилось, що ліва частина його тіла повністю паралізована - знерухомлені рука, нога і пів обличчя. Перші кроки хлопчик зможе зробити лише за місяць після поранення. І вони дадуться йому дуже важко. Ще за кілька місяців щоденної реабілітації дитина почне піднімати ліву руку та більше впевнено пересуватися", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #9-річний хлопчик #осколок міни #операція
ТОП новини
"Потужна гроза насувається на ці області, такого не чекали навіть синоптики": куди суне мороз у -10 градусів, снігопад і дощ?
"Могутня гроза суне прямо в ці області, ніхто в Україні не чекав такої негоди": де буде мороз у -9 градусів, снігопад та дощ?
"Цих 100 000 чоловіків чекають у ТЦК прямо з 18 травня, названо ознаки потенційних мобілізованих": повістки і відстрочки
"Ці чоловіки масово втратять відстрочки через кілька днів, мобілізація людей з інвалідністю": ТЦК, повістки і бронювання
Оголошення
live comments feed...