Росіяни прорвалися на територію вогнетривкого заводу в Красногорівці, але Силам Оборони вдалося заблокувати ворожі штурмові групи. Росіяни опинились у пастці на заводі, де українські військові почали операцію з їхнього знищення. 

Про це заявив речник ОСУВ «Хортиця» , підполковник Назар Волошин

«Ворог прорвався у місто малими штурмовими групами та засів на території вогнетривкого заводу. Зусиллями наших підрозділів, зокрема 59 бригади, ворога було блоковано і він поки що перебуває там», — сказав він.

Ворожі групи тепер відрізані від постачання боєкомплекту.

«Наші захисники повністю тримають під вогневим контролем і Красногорівку, й околиці населеного пункту. За минулу добу захисники знищили близько 30 ворогів на підходах до Красногорівки», — додав речник.

Ворог нині проводить штурми поблизу селища Нетайлове та намагається штурмувати східну частину Первомайського.

«Біля Невельського вони також заходять малими групами, контратакують, наші воїни їх відбивають», — зазначив Волошин.

Зазначимо, що Красногорівка на Донеччині станом на 9 травня перебуває під повним контролем українських військ, і жодних «сірих зон» там немає.

Про це офіцер 59 ОМБр ЗСУ їм. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький повідомив у ефірі телемарафону.

Як розповів офіцер, росіяни лише забігли групою на завод на сході Красногорівки.

«Вчора вже по всіх російських пабліках кричали, що Красногорівка захоплена і так далі. Ніякої «сірої зони», Красногорівка – під нашим контролем. Єдине – що їхня (ворожа – ред.) група забігла на завод на сході цього населеного пункту. Але ми дуже вміло, оперативно відреагували, відрізали логістичні шляхи, взяли під контроль всю дорогу і підходи до заводу», – описав ситуацію Цехоцький.

Він зазначив, що за добу у районах населених пунктів Невельське, Красногорівка та Нетайлове було знищено понад 70 окупантів.

«Це тільки на нашій ділянці. А якщо по всьому фронту, то середня статистика – це 1000 окупантів за добу. Думаю, що в ці сакральні дати цифра буде набагато більшою від цієї тисячі», – додав боєць 59 ОМБр.

Загалом, російські війська просунулися на Донеччині в районі населеного пункту Веселе, біля Нетайлового та південніше Первомайського.

Про це повідомили аналітики ресурсу DeepState.

«Ворог мав просування в районі населеного пункту Веселе. Дані зміни є уточнюючими та відображають просування ворога за довгий проміжок часу. Цей район є непублічним й інформацію уточнювати досить складно», – зазначається в повідомленні.

Аналітики повідомили, що ситуація на фронті є важкою і має тенденцію до погіршення через великий тиск з боку російських військ. На всьому відрізку від Роздолівки до Білогорівки окупанти намагаються прорвати позиції українських військ.

Зокрема, ворог сконцентрував підрозділи повітряно-десантної дивізії та останнім часом активно наступає в районі Веселого, рухаючись вздовж залізниці східніше від села. Там окупанти і здійснили прорив оборони одного з українських підрозділів, який за тривалий час вичерпав свої ресурси. Повідомляється, що загалом українська бригада, яка стоїть у тому районі вже понад рік без ротацій, тримається на межі сил.

Також зафіксовані спроби ворожих штурмів у районі Білогорівки, Золотарівки та Верхньокам’янки. Загарбники намагаються прорватися до міста Сіверськ, щоб зрізати Сіверський виступ для подальшого просування. Зокрема – для заходу в тил ЗСУ в Серебрянському лісництві. Однак ворогу це ніяк не дається.

За повідомленням аналітиків, основною силою росіян є піхота, якою вони буквально закидають позиції Сил оборони України. Бої в цьому районі дуже динамічні, позиції переходять з рук до рук. Окупанти не втрачають можливості кожне тимчасове зайняття позиції подати медійно як «великий» прорив.