Понеділок, 20 Травня

На місці бомбосховища на Сихові планують збудувати 10-поверховий апарт-готель

Оперативні новини у нашому каналі в Telegram!

На Сихові, на вул. Навроцького, 1, хочуть збудувати новий апарт-готель із вбудованими приміщеннями громадського призначення, даховою котельнею та підземним паркінгом. Про це повідомили під час засідання виконавчого комітету Львівської міськради 9 травня, передає Твоє Місто.

Основною функцією будівлі є апарт-готель, а супутніми – офісний центр, торгові приміщення та підземний паркінг. Згідно з детальним планом території будівництво багатофункціональної будівлі є в першій черзі реалізації.

Як повідомив в.о начальника управління архітектури департаменту архітектури та просторового розвитку ЛМР Роман Крушельницький, цей проєкт розглядали на засіданні архітектурно-містобудівної ради, де його погодили. Тривалий час проєкт допрацьовували в плані архітектурного вираження. Також здійснили виїзд, де озвучили зауваження ради щодо забезпечення доступу мешканців прилеглих територій до укриття.

«Забудовник доопрацював це рішення, з тильного боку будівлі передбачили вільний доступ до укриття та ознакування. Ця будівля стане яскравою аріхтектурною домінантою району. Також отримали висновок від аерослужби, жодних порушень немає», – сказав Роман Крушельницький.

Ділянка проєктування в 0,135 га розташована на розі вул. Угорської і просп. Червоної Калини. Комплекс буде 10-поверховим та вміщатиме дворівневий підземний паркінг на 40 машиномісць. Нижчий рівень паркінгу планують використовувати як протирадіаційне укриття.

Комерційні приміщення займуть перший поверх, а з другого по четвертий поверхи облаштують офіси та реабілітаційно-спортивний комплекс, від п’ятого до десятого – апарт-готель. Загалом у готелі буде 42 номери. На даху облаштують котельню з додатковими приміщеннями. Для розірвання силуету стилобату з поверхами готелю четвертий поверх зроблять заскленим.

«Це ескізний проєкт, у якому викладено наші наміри. Там чітко видно, що це готельні номери. Вони саме такими і будуть. Ми вже неодноразово давали такі зобов’язання, тож обіцяємо, що це залишиться готелем. Ми ще чотири роки купили нерухомість на аукціоні, і саме в такому форматі апарт-готелю ми його погоджуємо всі ці роки», – зазначив замовник будівництва Олександр Сокотун.

Для отримання містобудівних умов та обмежень забудовника зобов’язали надати гарантійний лист про те, що в готелі точно не облаштують житла.

Замовником будівництва є ТОВ «ПЕРСЕВЕРЕНС», а його власник, за даними аналітичної системи YouControl, львів’янин Олександр Сокотун. Раніше на цьому місці було бомбосховище, але у 2021 році Сокотун придбав його на аукціоні. До слова, це була нежитлова забудова 1976 року площею 97 м², яку використовували як бомбосховище. Бетонна споруда була заглиблена у землю та мала 10 окремих приміщень. Станом на 2021 рік технічний стан будівлі був незадовільним, тому Фонд держмайна продав її за 5,2 млн грн.