Уряд України ухвалив рішення підтримати пенсіонерів, які мешкають на територіях з бойовими діями або тимчасово окупованих росією, додатковою грошовою допомогою.

Якщо пенсіонер отримує невелику пенсію та живе в одній із певних областей, то він може претендувати на цю допомогу.

Чоловік, який дістає гроші з гаманця
Чоловік, який дістає гроші з гаманця

Процес отримання допомоги автоматизований, тому не потрібно йти кудись особисто. Важливо дотримуватись певних критеріїв, інакше допомога може бути припинена.

Право на отримання додаткової грошової допомоги мають пенсіонери, які:

Популярні новини зараз
Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще
  • одержують пенсію у розмірі менше 3250 грн (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсаційної виплати, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством);
  • проживають на територіях активних чи можливих бойових дій (за переліком, визначеним наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 р. № 309);
  • не отримували з 1 березня 2023 року додаткових грошових виплат від міжнародних організацій та/або допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

пенсіонери
пенсіонери

Гроші можуть перераховуватися на банківський рахунок або видаватися через Укрпошту, і це триватиме до певного моменту, який залежить від фінансування проекту.

Виплата від ЗПС ООН провадиться пенсіонерам, які проживають в областях:

  • Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська області.

Нагадаємо, у українців, які не пройшли цієї процедури, приготуватися! Що кажуть у ПФУ