У 2024 році Національна служба здоров'я України забезпечила українцям можливість безкоштовної сдачі аналізів у приватних медичних лабораторіях. Згідно з інформацією НСЗУ, було укладено договори з чотирма приватними лабораторіями: Ескулаб, CSD, Смартлаб та Сінево.

Це дозволить пацієнтам отримати ширший доступ лабораторних досліджень. Важливо, що ця можливість доступна лише тим, хто має укладену декларацію з сімейним лікарем.

аналіз крові
аналіз крові, pexels

Щоб скористатися можливістю безкоштовних аналізів у приватних лабораторіях, достатньо зробити кілька простих кроків.

  • Зайдіть на сайт Національної служби здоров'я України.
  • Оберіть лабораторію, яка має контракт зі службою. Для цього використовуйте фільтри та кнопку "Група послуг".
  • Визначте необхідні критерії за областю, населеним пунктом, формою власності, типом допомоги (включаючи COVID-19, первинну, екстренну, спеціалізовану), напрямом, групою послуг, номером та сумою договору.

Кожна лабораторія може мати свої власні умови для безкоштовної здачі аналізів. Тому перед візитом рекомендується зателефонувати та уточнити всю необхідну інформацію.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Безкоштовні аналізи у приватних лабораторіях надаються в рамках пакету вторинної медичної допомоги №9 "Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах". Повний список аналізів, які робитимуть безкоштовно, можна дізнатися на веб-сайті Національної служби здоров'я України. Там ви знайдете детальну інформацію про всі доступні процедури та аналізи в рамках цього пакету.

Важливо зазначити, що результати усіх аналізів будуть передані в Електронну систему охорони здоров'я. Це забезпечить зручний доступ до медичної інформації для вас та вашого лікаря.

Нагадаємо, Як розпізнати поганого лікаря: 5 головних ознак, що вам навіть не спробують допомогти

Раніше ми розповідали, що Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен"