StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Підійдуть розсіл, оцет і не тільки: як зберегти сир свіжим на 6 тижнів довше

10 травня 2024, 03:34
185
При неправильному зберіганні сир має дуже короткий термін придатності, але один дешевий і ефективний спосіб допоможе зберегти його свіжим на кілька тижнів.
Підійдуть розсіл, оцет і не тільки: як зберегти сир свіжим на 6 тижнів довше
Як зберегти сир свіжим на 6 тижнів довше - експерт поділився секретом / Колаж Главред, фото: УНІАН

Пліснява - смачний додаток до деяких видів сиру, особливо до блакитного. Але для більшості це непривабливий наслідок неправильного зберігання.

Хоча багато хто тримає цей вершковий молочний продукт на дверцятах холодильника або на верхній полиці, цього недостатньо, щоб захиститися від зелених спор. Саме тому Брайоні Мей-Вільямс поділилася з глядачами BBC Morning Live своїми найкращими рішеннями щодо зберігання сиру.

Виступаючи на ранковому шоу, вона розповіла про три найкращі способи зберігання твердих сирів, таких як чеддер, і м'якої, вершкової фети.

відео дня

Вона пояснила, що на відміну від більшості способів зберігання, які використовують харчову плівку або пакети для сендвічів, її методи використовують менш очевидні інгредієнти: кубики цукру, білий оцет і розсіл.

Як зберігати сир

За словами Брайоні, продовжити термін зберігання таких сирів, як чеддер, едам та гауда, так само просто, як додати білий оцет, повідомляє Express.

Вона запропонувала використовувати оцет для замочування шматка кухонного рулету, а потім закрити його в пакет із застібкою-блискавкою разом із сиром.

За словами Брайоні, використання оцту для збереження молочних продуктів "не вплине на смак" і "продовжить життя сиру на додаткові шість тижнів".

Ще один схвалений експертами метод, який використовує Брайоні, - це запечатування сиру в контейнері з кубиками цукру.

"Після того, як ви відкрили пачку сиру, перекладіть його в контейнер для зберігання продуктів. Покладіть два кубики цукру всередину контейнера і переконайтеся, що він щільно закритий", - вказує вона.

За словами колишньої зірки британського шоу Bake Off, це не дасть запаху сиру заповнити решту холодильника, а також поглине зайву вологу, яка не дасть сиру потіти.

Це, зрештою, збереже його свіжість на довший час. Проте, якщо кубики цукру з часом розтануть, протріть контейнер і додайте ще два кубики для довговічності.

Шанувальники фети можуть зберегти м'який вершковий сир максимально свіжим за допомогою альтернативного методу зберігання. Хоча це може здатися нелогічним, найкращий спосіб боротися з водянистою фетою - тримати її в розсолі.

Брайоні пояснила, що найкращим контейнером для фети є стерилізована банка з-під джему, а не упаковка, в якій вона продається. Вона порадила залишити сирний блок цілим або розрізати його на шматочки перед тим, як перекласти в банку.

Далі змішайте дві чайні ложки солі з достатньою кількістю холодної води в мисці. Коли сіль повністю розчиниться, влийте її в банку з фетою, поки сир не буде повністю занурений.

Це допоможе сиру зберігати найкращі смакові якості протягом "додаткових трьох тижнів", а не лише кількох днів.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти