Верховна Рада проголосувала за законопроєкт №10379, який передбачає внесення змін в кримінальний кодекс та кодекс про адміністративні правопорушення щодо порушень мобілізації.

Згідно з інформацією, оприлюдненою в Telegram нардепом Ярославом Железняком, цей законопроєкт був підтриманий 256 парламентарів на другому читанні. Зазначено, що жоден нардеп не виступив проти, а ще 4 утрималися.

Що стосується конкретних змін, закон передбачає збільшення штрафів для тих, хто ухиляється від мобілізації. Нардеп Железняк також зазначив, що ухвалені зміни спрямовані на пом'якшення негативних аспектів закону, а багато негативних норм були виправлені.

Через місяць після підписання президентом України Володимиром Зеленським закон вступить в дію. Скільки ж доведеться сплатити ухилянтам?

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Гроші
Гроші

За порушення правил військового обліку (якщо людина не стоїть на обліку або вчасно не оновлює дані) передбачений штраф:

  • від 3400 до 5100 грн,
  • за повторне порушення або в особливий період – від 17 000 до 25 500 грн.

За порушення закону про мобілізацію у мирний час (за відмову від повістки чи неявку за нею до ТЦК):

  • штрафи від 5100 до 8500 грн для громадян,
  • штрафи від 17 000 до 34 000 грн для посадових та юридичних осіб.

За порушення закону мобілізацію у воєнний час:

  • штрафи від 17 000 до 25 500 грн для громадян,
  • штрафи від 34 000 до 59 500 грн для посадових та юридичних осіб.

Нагадаємо, В Україні розробляють новий військовий квиток: важливі зміни

Раніше ми розповідали, що Українці продовжують помирати прямо у військкоматах – у чоловіка почалася епілепсія, "швидка" просто не встигла

Також, Нардеп обурився роботою ТЦК: "З ким ви так працюєте?"