Більшість із нас звикли вирішувати побутові проблеми самотужки. Але є одне "але" - газове обладнання. Втручання в нього без належної підготовки – це не лише небезпечно, а й протизаконно.

Останній випадок із Кропивницького це підтверджує. Сім'я вирішила заощадити на фахівцях і викликала "майстра на всі руки", який не впорався із завданням.

Замість того, щоб правильно підключити газову колонку, він нашкодив усьому будинку, прив'язавши її до водопроводу. Результат? Вода затопила газові труби, що могло б коштувати життя або призвести до серйозних наслідків.

Газова труба / фото: Pinterest
Газова труба / фото: Pinterest

Цей випадок – добрий урок. Втручатися в газове обладнання потрібно лише фахівцям. Ігнорування цього правила може вийти боком і коштувати набагато дорожче, ніж виклик фахівця.

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

Кваліфіковані та сертифіковані фахівці обслуговують та ремонтують газове обладнання. Зазвичай це компанії, які обслуговують внутрішньобудинкові газові мережі чи оператори газорозподільних систем.

Несанкціоновані маніпуляції із газовим обладнанням можуть призвести до серйозних наслідків. Випадок із Кропивницького, де "майстер" підключив газову трубу до водопроводу, добрий приклад того, як це може піти не так.

Газова плита / фото: Pinterest
Газова плита / фото: Pinterest

Ремонт газового обладнання, монтаж чи демонтаж – це робота для професіоналів. Будь-які зміни у системі газопостачання мають бути узгоджені з газорозподільною компанією. Недотримання цього правила не лише незаконне, а й небезпечне.

Перед тим, як планувати ремонт на кухні з газовою плитою або котлом, обов'язково проконсультуйтеся з фахівцями. Самостійне втручання у газову систему може призвести до серйозних наслідків, включаючи штрафи або проблеми з газопостачанням.

Нагадаємо, що потрібно зробити, якщо тимчасово не користуєтеся газом: "Газмережі" попередили клієнтів