«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Учні отримують кращі оцінки у школах, де заборонені телефони

В школах Англії було проведено дослідження, яке показало, що школи, які забороняють телефони, отримують кращі результати в Атестаті про загальну середню освіту, на відміну від шкіл, де немає обмежень на гаджети.

У звіті аналітичного центру Policy Exchange було виявлено, що діти в школах, де заборонені телефони, в Атестаті про загальну середню освіту демонстрували результати на один-два бали вищі порівняно з дітьми, де у школах діяли менші заборони на гаджети.

 

У доповіді закликали всіх директорів Англії запровадити ефективні заборони на вільне користування телефонами.

 

У передмові до звіту професор Джонатан Гайдт, психолог, сказав:

"Телефони повинні бути замкнені на початку кожного навчального дня в телефонних шафках або закритих сумках, з яких їх дістають наприкінці дня...

...Ми повині приділяти учням шість-сім годин кожного дня, щоб вони могли бути повністю інтегрованими у навчання, спілкуватися та розвиватися".

 

Він також додав, що цей звіт демонструє, що «насправді відбувається» в школах.

 

Policy Exchange надіслав запити для досліджень до 800 початкових і середніх шкіл по всій Великобританії. В результаті було виявлено, що лише в 11% середніх шкіл були повні заборони на телефони.

 

Інші школи дозволяють постійне використовувати гаджети або тільки під час перерви чи обіду.

Аналітичний центр закликає вчителів запровадити дієві заборони на мобільні телефони. Вони радять здавати телефони у спеціальні шафки на початку кожного дня.

 

Дама Керолайн Дайнедж, голова культурного комітету Палати громад, сказала:

"Консенсус щодо використання мобільних телефонів підлітками змінюється, і Policy Exchange знаходиться в авангарді цих змін. Дані, зібрані в цьому звіті, несуть чітке повідомлення політикам: мобільні телефони заважають освіті та погіршують її результати".

 

Співзасновник та директор української школи Brobots Пилип Духлій прокоментував дане дослідження додавши, що їх школа самостійно дійшла таких висновків, щодо негативного впливу гаджетів на навчання.


"Смартфони, компʼютери та гаджети у нас в школі на уроці були дозволені рівно одну чверть. Ми подивились на результати навчання і терміново скасували це. З тих пір гаджети забираються на початку дня і віддаються після занять за деякими виключеннями.

Те, що ми тоді побачили на практиці, зараз вже доведено дослідженням 800 шкіл в UK".

 

Пилип Духлій вважає, що навчання — це важка праця, яка не завжди приємна і весела. Він додає, що учні мають розвивати вміння концентруватись і докладати зусиль, щоб потім у дорослому житті продовжувати вчитись, досягати своїх власних результатів і відчувати гордість за себе.

 

Джерело

Все буде Україна