У літку 2023 року в Україні знову стали обов'язковими перевірки лічильників води, тепла та газу. Якщо з лічильником щось не так і ви не перевірили його вчасно, доведеться платити штраф.

Також, якщо лічильник вийшов з ладу і ви цього не помітили, рахунки за комуналку будуть нараховуватися за особливою формулою, а не за фактичне споживання.

Лічильник електроенергії. Фото: скрін youtube
Лічильник електроенергії. Фото: скрін youtube

За словами Олега Попенка, керівника Спілки споживачів комунальних послуг, якщо ви не провели перевірку лічильника, яка була потрібна, доведеться платити не за те, скільки ви витратили, а за розрахунком, що базується на загальних показниках.

Після того, як на початку квітня 2023 року уряд відновив вимоги до перевірки лічильників на неокупованих територіях і в місцях без активних бойових дій, перевірка стала знову обов'язковою. Необхідно звернутися до відповідної організації у вашому населеному пункті, щоб вона провела цю процедуру.

Популярні новини зараз
Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші
Показати ще

Лічильник газу. Фото: скрін youtube
Лічильник газу. Фото: скрін youtube

Терміни між перевірками різняться: для водяних та теплових лічильників – кожні чотири роки, для газових лічильників з точністю класу 1.0 – кожні два роки, а для класу 1.5 – кожні вісім років. Такі заходи допоможуть забезпечити точність показників та уникнути непорозумінь у майбутньому.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Також, Знай.ua писав про процедура буде обов'язковою: кому готувати гаманці після опалювального сезону

Також наш портал інформував, тарифи на централізоване водопостачання: чи зміняться ціни до початку літа