StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

4 найкращі способи, як позбутися мурах на городі: вони обходитимуть грядки десятою дорогою

10 травня 2024, 14:21оновлено 11 травня, 10:21
2615
Від мурах допоможуть кілька простих засобів, які точно є вдома у кожного з нас.

Муравьи, корица, девушка
Як позбутися мурах на городі/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Мурахи на городі та у саду є дуже поширеною проблемою, позбутися від якої не так уже й просто. Такі маленькі комашки можуть стати справжнім лихом у теплу пору року, адже один мурашник може налічувати близько 5 мільйонів осіб. При цьому такі комахи не лише створюють незручності для людей під час обробітку ділянки, а ще й сповільнюють ріст та розвиток рослин, харчуються бутонами та пелюстками квітів, солодкими ягодами та фруктами, овочами та коренеплодами, чим можуть нанести неабияку шкоду домашнім рослинам.

Радимо також прочитати матеріал: Відшукати горобця за 7 секунд зможуть лише люди із "зором яструба": складна загадка

відео дня

Але для боротьби з такою проблемою не обов’язково одразу бігти у магазин за спеціальними засобами. Якщо ви шукаєте спосіб, як позбутися мурах на городі народними засобами, то можна скористатися кількома засобами, які точно є у кожного з нас вдома, розповідається у відео на YouTube-каналі Agro-Market.

1. Кориця

Більшість людей вважає аромат кориці приємним. А от мурахи його просто ненавидять. Тому якщо ви шукаєте спосіб, чим посипати город від мурах, не варто оминати увагою таку спецію. Варто посипати такою спецією не тільки сам мурашник, а й доріжки, якими курсують мурахи. Плюс цього засобу ще й в тому, що його можна використовувати і в житлових приміщеннях.

2. Часник

Добре відлякує мурах і часник. Він містить фітонциди, сірчані сполуки та ефірні олії, які відлякують мурах. Зубчики часнику потрібно роздушити й утвореною кашкою помастити стовбури дерев на відстані приблизно 30 сантиметрів від поверхні землі.

3. Синтепон

Якщо у вас є стара куртка із синтепоном, яку ви збираєтеся викидати, то можна вирізати з неї смужки синтепону, які обв’язати навколо стовбурів дерев – мурахи не зможуть подолати таку перешкоду і вилізти на дерево.

4. Бананові шкірки

Потрібно взяти стиглі банани, які вже мають темні крапочки. Для приготування засобу від мурах потрібно 500 мл води, 10 г борної кислоти і шкірки від бананів. Треба засипати кислоту до теплої води і ретельно перемішати. У цей розчин покласти шкірки від бананів і залишити щонайменше на кілька годин. Коли бананові шкірки достатньо просочаться розчином, дістати їх та розкласти під деревами і кущами. Почекати, коли вони будуть обліплені мурахами та іншими комахами, які небажані у садку чи на городі.

Що відомо про YouTube-канал Agro-Market?

YouTube-канал Agro-Market – це канал однойменного інтернет-магазину, який продає усе для саду та городу. На цьому каналі публікуються відеоогляди насіння, саджанців, чагарників та інших товарів для саду та городу, які продає магазин. Також публікуються відео з порадами про вирощування овочів, фруктів, квітів та інших домашніх рослин, захист від шкідників тощо. На канал підписані 136 тисяч користувачів.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти