StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Скалка випаде сама без голки і болю: бабуся поділилась перевіреним методом

10 травня 2024, 14:04оновлено 11 травня, 15:51
8776
Якщо скалка не спричиняє значного дискомфорту, можна спробувати видалити її самостійно. Главред з'ясував, як витягнути скалку з руки в домашніх умовах.
Скалка випаде сама без голки і болю: бабуся поділилась перевіреним методом
Як витягнути скалку без пінцета - що зробити, щоб скалка випала сама / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Дерев'яні частинки, або скалки, можуть заганятися в шкіру під час роботи з дерев'яними матеріалами через те, що деревина може лущитися або розсипатися. Це особливо стосується обробки деревини різанням, шліфуванням або свердлінням. Про те, як швидко витягти скалку в домашніх умовах розповіла блогерка "Бага Галя".

Якщо вам цікаво дізнатись більше про лайфхаки для роботи в селі, рекомендуємо наш матеріал: Огірки будуть рости вдвічі швидше: чим підгодувати овочі для неймовірного врожаю.

Як видалити скалку без пінцета і голки

Пенсіонерка-блогерка під ніком "Баба Галя" у своєму Facebook поділилась простим способом, який допоможе витягнути скалку з руки за лічені хвилини.

відео дня

За її словами, для того, щоб позбутись від скалки потрібні:

  • половина столової ложки солі;
  • чайна ложка солі;
  • оцет;
  • тепла вода.

Бабуся вказує на те, що для приготування необхідного розчину потрібно до маленької склянки висипати половину столової ложки солі та залити її оцтом, щоб рідина покрила сіль.

Після цього вона радить долити до отриманого розчину теплої води та гарно перемішати.

Пенсіонерка-блогерка наголошує, що після цього потрібно засунути палець із скалкою в отриманий розчин і протримати 3 хвилини.

"Після цього скалка сама вилізе", - резюмує "Баба Галя".

Дивіться відео про те, як видалити скалку з пальця без болю:

Що відомо про блогерку "Бабу Галю"

"Баба Галя" - пенсіонерка з України, веде особистий блог у Facebook та Youtube на якому ділиться цікавими порадами на всі випадки життя. Основна тематика її відео - це життя в селі та поради щодо вирощування врожаю.

Як видалити скалку за допомогою пінцета - загальні правила

Якщо скалка не глибока і не спричиняє значного дискомфорту, можна спробувати видалити її самостійно. Ось кілька кроків, які можуть допомогти:

  • Вмочіть руку: намочіть руку в теплій воді протягом 5-10 хвилин. Це допоможе розм'якшити шкіру і полегшити видалення скалки.
  • Використовуйте пінцет: витягніть скалку за допомогою чистого пінцета. Намагайтеся не торкатися навколишньої шкіри, щоб уникнути інфекції.
  • Очистіть рану: після видалення скалки обробіть рану антисептичним засобом та накладіть стерильний бандаж, щоб запобігти інфекції.

Якщо скалка глибока або видалення самостійно не вдається, краще звернутися до лікаря. Лікар може видалити скалку безпечно і запобігти можливим ускладненням.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти