В Україні запровадили програму стимулювання використання альтернативних джерел енергії у багатоквартирних будинках та житлово-будівельних кооперативах. Вона почала працювати 7 травня 2024 року і має заохочувати перехід на більш екологічно чисті джерела енергії.

Це включає використання теплових насосів і сонячних електростанцій для опалення і гарячого водопостачання.

Міністерство відновлення України поінформувало про запуск цієї програми.

Електроенергія на приватних сонячних станціях
Електроенергія на приватних сонячних станціях

За умовами програми, Фонд надаватиме фінансування учасникам у формі грантів на безоплатній та безповоротній основі. Величина гранту складає 70% вартості обладнання, а також аудиту та сертифікації енергетичної ефективності будинку.

Популярні новини зараз
Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші
Показати ще

Учасники програми, включаючи ОСББ та ЖБК, можуть отримати фінансування у формі грантів, що покривають 70% вартості обладнання, а також витрати на аудит та сертифікацію енергетичної ефективності будинку.

Ці гранти надаватимуться як до, так і після реалізації проекту.

ОСББ в Черкасах, скріншот: Instagram
ОСББ в Черкасах, скріншот: Instagram

Програма поширюється на всю територію України, за винятком тимчасово окупованих та зон бойових дій. Гранти виділятимуться як до, так і після реалізації проекту встановлення обладнання та сертифікації енергетичної ефективності.

Нагадаємо, у українців переконують, що платити за електроенергію дорожче – це краще

Раніше ми писали про те, що Україна готується до масових блекаутів і б'є рекорди з продажу зарядних станцій

Крім того, Знай.ua повідомляв, економія на електроенергії може знищити ваш будинок: яких шляхів не варто вдаватися