StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

В кожному саду живе майже 15 000 слимаків: експерт розповів, як їх позбутись

10 травня 2024, 16:18оновлено 11 травня, 15:52
27831
Якщо рослини у саду гинуть без жодних пояснень, винуватцями можуть бути равлики та слимаки - і експерт розповів, як їх зупинити.
В кожному саду живе майже 15 000 слимаків: експерт розповів, як їх позбутись
Як позбутись від нашестя слимаків в саду - що відлякує слимаків / Колаж Главред, фото: pexels, pixabay

Слимаки та равлики можуть завдати значної шкоди садовим рослинам і квітам. Їх часто можна побачити, як вони виїдають дірки в листі, стеблах і навіть бульбах та цибулинах. Особливої шкоди шкідники можуть завдати розсаді та новим рослинам у весняні місяці. Отвори в цих молодих рослинах можуть зрештою призвести до їхньої загибелі, повідомляє Express.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як захистити свій сад та город від шкідників, рекомендуємо наш матеріал: Простий трюк, щоб позбутися від слимаків: потрібний засіб знайдеться у холодильнику.

На жаль, слимаки активні протягом усього року, а це означає, що важливо навчитися боротися зі шкідниками.

Маючи це на увазі, садівник Адам Паско поділився різними способами боротьби зі шкідниками "природним шляхом, не вдаючись до шкідливих хімікатів" у відео для B&Q.

Зазначається, що слимаки надзвичайно поширені на відкритому ґрунті: в саду середнього розміру може мешкати до 15 000 слимаків.

Адам каже, що слимаки та равлики люблять ніжні нові пагони. Якщо вони їх з'їдять, садівники взагалі не отримають жодних рослин.

Експерт рекомендує використовувати бар'єрні засоби, такі як пісок або гравій, щоб захистити рослини.

Просто посипте їх навколо рослин на початку сезону, і це "зупинить слимаків та равликів, які повзатимуть по поверхні ґрунту і діставатимуться до рослин, щоб захистити їх від нападу", - зазначає він.

Крім того, садівники можуть використовувати пластикові пляшки, наприклад, старі молочні пляшки або пляшки з-під газованих напоїв.

"Відріжте дно пляшки і накрийте нею молоді рослини та саджанці. Цей трюк також відлякає птахів і створить міні-замок, який допоможе рослинам рости швидше, а шкідників триматиме на відстані", - говорить експерт.

Дивіться відео про те, як позбутись він слимаків в саду:

Інша пропозиція Адама полягала в тому, щоб розрізати старі мішки для компосту.

"Просто розріжте їх, покладіть на поверхню ґрунту і притисніть камінням, щоб вони не розлетілися. Вранці витягніть мішки з компостом і зазирніть під них - там має бути багато слимаків у пастці", - додав Адам.

Щоб убити їх, Адам запропонував покласти їх у "банку з-під варення, наповнену солоною водою".

Крім того, за його словами, на грядках, бордюрах і навколо овочевих ділянок садівники можна викопати яму, занурити в землю банку з-під джему або пластиковий горщик з-під йогурту так, щоб край горщика був на одному рівні з поверхнею ґрунту, і наповнити їх пивом.

Слимаків, яких називають "пивними любителями", приваблює запах, вони повзуть по ньому і падають у напій, що топить їх.

"Як тільки в контейнері з'являться слимаки, викиньте контейнер і мертвих слимаків. Важливо регулярно перевіряти пивні пастки, щоб побачити, чи не потрапили туди жуки або інші комахи. Якщо так, витягніть їх і висадіть назад у сад", - наголошує він.

Мідні кільця також можна використовувати для відлякування слимаків. Їх можна купити в садових центрах або через Інтернет і прикріпити до горщиків та контейнерів.

"Іони міді випромінюють електричний заряд, який вражає слимаків несмертельним ударом, коли вони перетинають кільце", - резюмує експерт.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти