StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Причина неочевидна: ось чому насправді люди завжди заходять до літака зліва

10 травня 2024, 20:01
1092
Існує розумна і цікава причина, чому люди завжди сідають в літак зліва - адже це єдина річ, яка ніколи не зміниться, незалежно від кількості рейсів.
Причина неочевидна: ось чому насправді люди завжди заходять до літака зліва
Чому посадка на літак завжди відбувається зліва - відповідь на загадку / Колаж Главред, фото: УНІАН

Хоча посадка на літак може бути хвилюючою - а для когось і нервовою - ви, можливо, ніколи не замислювалися над цим, але є причина, чому ви завжди заходите в літак зліва.

Зрозуміло, що літаки з роками вдосконалювалися, але те, як ми сідаємо в літак, ніколи не змінювалося, і на це є цікава причина, як пояснює Майкл Оуклі, головний редактор журналу "The Aviation Historian".

Хоча комерційні літаки спочатку були спроектовані з пасажирськими дверима зліва через традицію, зараз це стало питанням ефективності, повідомляє Mirror.

відео дня

"Значна частина авіаційної термінології походить з морської справи (кермо, кабіна, каюта, перегородка, вузли тощо), і так само авіаційні способи виконання завдань багато в чому завдячують вітрильному спорту. Так само, як човни і кораблі мають лівий борт - сторону судна, що умовно прилягає до причалу, коли воно стоїть у порту, - так само і літаки мають лівий борт. Розумно, люди вирішили продовжувати сідати на борт з лівого (або лівого) боку", - пояснив Майкл виданню Afar.

Човни були спроектовані таким чином через те, що кермове весло було розміщене на правому борту (правому борту) судна - тож стало нормою для пасажирів і вантажу завантажуватися на протилежний борт. Потім це перейшло і на літаки, аж поки United Airlines у 1930-40-х роках не розмістили двері праворуч. Однак, оскільки все більше і більше людей використовували літаки для подорожей, стало простіше і набагато ефективніше, коли всі сідали на різні літаки з одного боку і користувалися одними і тими ж терміналами.

"Оскільки пілот сидить зліва, аеропорти почали будувати з воротами зліва, щоб пілот міг краще оцінити відстань під час руління до воріт", - сказав Метью Буршетт, старший куратор Музею польотів у Туквілі, штат Вашингтон, за повідомленням The Metro. Він додав: "Як тільки з'явилися більш складні аеропорти, і пасажири почали використовувати Jetways для того, щоб підніматися на борт безпосередньо з терміналу, наземні операції стали набагато простішими, якщо кожен літак робив те ж саме в тому ж напрямку", - зазначив він.

Це також означає, що всьому наземному персоналу аеропорту стало набагато легше працювати, вони можуть знаходитися з правого боку і подалі від пасажирів, а пасажири можуть триматися подалі від будь-якої техніки.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти