В Україні зміниться вартість тарифів на водопостачання для однієї категорії споживачів. Як зміниться ціна, коли очікувати на зміни та кого вони зачеплять.

Про це розповідається в документі, схваленому на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Неприємна новина для українського бізнесу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), розглядає можливість підвищення тарифів на водопостачання для непобутових споживачів. Варто зазначити, що тарифи на воду для населення, яке користується загальнобудинковими приладами обліку, залишаться без змін.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Згідно з проєктом рішення, з 1 червня 2023 року пропонується збільшити оптові тарифи на водопостачання. Це означає, що для таких категорій споживачів, як підприємства, організації та установи вартість водопостачання може зрости. Вартість кубометра води для цих категорій споживачів зросте в середньому на 17,4%.

Популярні новини зараз
744 гривні або на 80% більше: Кабмін поставив крапку у питанні тарифів на світло Українцям виплатять від 1600 гривень: хто отримає допомогу Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування Платитимете не 2,64 гривні, а 1,05 за кіловат: українцям пропонують унікальну можливість економії на комуналці
Показати ще

Очікується, що нові тарифи призведуть до зростання витрат для підприємств, що може призвести до підвищення цін на їхні товари та послуги.

Лічильник води / фото: Pinterest
Лічильник води / фото: Pinterest

НКРЕКП пояснює таке рішення необхідністю забезпечення безперебійної роботи систем водопостачання та водовідведення, залучення інвестицій у модернізацію та оновлення інфраструктури, а також покриттям витрат на електроенергію, хімічні реагенти та інші матеріали, необхідні для виробництва та розподілу води.

Остаточне рішення щодо підвищення тарифів буде прийнято НКРЕКП після опрацювання всіх зауважень та пропозицій.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що комунальники встановили нові тарифи з 1 травня.

Як повідомляли раніше, в YASNO дали пораду споживачам, як менше платити за електроенергію.

Як писав "Знай" раніше, на кого можуть очікувати неприємності через лічильники води.